top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΤΟΠΙΤΕΣ

Updated: Sep 17, 2021

Τέλειες ατομικές κοτόπιτες για όλη την οικογένεια, πεντανόστιμες με ρύζι θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Τέλειες για το ταπεράκι στη δουλειά ή το σχολείο των παιδιών! Με μια πράσινη σαλάτα είναι ένα νόστιμο πλήρες γεύμα!



ΥΛΙΚΑ

1 στήθος κοτόπουλο με κόκκαλο

2 μπούτια κοτόπουλο με κόκκαλο

2 μεγάλα κρεμμύδια

1 φλυτζ.του καφέ ρύζι Καρολίνα

1κ.σ. βούτυρο

αλάτι

700γρ. περίπου φύλλο κρούστας

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

μαυροσούσαμο, σουσάμι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια ολόκληρα μόνο με νερό και αλάτι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να μείνουν με λίγο ζουμί. Κρατάμε στην άκρη 2 φλυτζάνια από το ζουμί στο τέλος.

•ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη, σουρώνοντας για τυχόν κόκκαλα και για να πάρουμε τα κρεμμύδια.

•τα κρεμμύδια τα πολτοποιούμε με ένα πηρούνι καλά, βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο να σωταριστούν και μαζί και το ρύζι καλά, έπειτα, βάζουμε και το ζουμί που κρατήσαμε στην άκρη να το πιεί.

•αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

•βάζουμε δύο φύλλα μαζί και ραντίζουμε ελαιόλαδο πάνω στο καθένα με ένα πινέλο, μοιράζουμε στο κάτω μέρος στο κέντρο μια λεπτή στρώση ρύζι και από πάνω κοτόπουλο ξεψαχνισμένο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων και μετά το ρολάρουμε να κλείσει σαν πακετάκι ορθογώνιο. Το ίδιο κάνουμε για κάθε πιτούλα.

•ραντίζουμε και στην επιφάνεια με λάδι και λίγο νερό, πασπαλίζουμε με λίγο μαυροσούσαμο και σουσάμι και ψήνουμε 30-40’ περίπου στους 180οC-αντιστάσεις.




Καλά Μαγειρέματα!


 

CHICKEN PIES WITH CRISPY PHYLLO AND RICE

INGREDIENTS

1 chicken breast with bone

2 chicken thighs

2 big onions cut in four

1 little coffee cup rice for risotto

1 tablespoon butter

salt

about 700gr. pastry sheet

extra virgin olive oil

black sesame, sesame


DIRECTIONS

_Boil in a pot with water and salt the chicken and the onions whole in medium heat until they are super tender and have a thick broth. Keep on the side 2 tea cups of this broth to use later.

_Comb through the chicken and then drain to leave out any bones and also take the onions. Leave the chicken on a plate.

_Smash the onions well with a fork and saute them with the butter and rice for a few minutes, add the broth you've kept and leave to boil until thick. Add salt and pepper and leave it to cool.

_Place two phyllo together and drizzle olive oil on each all over, add at the bottom in the center a thin layer from the rice, on top chicken, close the edges turn them inside and then roll the pie to close on a package. Do the same for every pie.

_Drizzle some oil olive oil on top of all the pies and some water by hand, some black sesame and sesame and bake in pre heated oven at 180C for about 30'-40'.


Enjoy!



1,327 views0 comments
bottom of page