top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΟΣ

Για τα βράδια με φίλους στα μπαλκόνια και στους κήπους τώρα την άνοιξη θα ετοιμάσεις αυτά τα λαχταριστά κοπανάκια κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από Γραβιέρα light Καλογεράκη με πλούσια γεύση αλλά ανάλαφρη που θα δώσει νοστιμιά! Βουτάς και σε σος λεμονάτη και απολαμβάνεις! Θα τρελαθούν όλοι! Ακόμη κι για σένα που θέλεις νόστιμα αλλά ανάλαφρα γεύματα!


ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

10 κοπανάκια κοτόπουλο

1,5 κούπα ψωμί περασμένο σε μπλέντερ να γίνει ψίχουλα

6κ.σ. βούτυρο λιωμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι

1κ.σ. μέλι

αλάτι, πιπέρι

2κ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος

Για τη λεμονάτη σος:

400γρ. Έδεσμα Γιαούρτης, στραγγιστό γιαούρτι πλήρες

7κ.σ. μαγιονέζα

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, το σκόρδο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με την τριμμένη Γραβιέρα, τον μαιντανό, αλάτι και πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.

_Βουτάμε ένα ένα τα κοπανάκια πρώτα στο μπολ με το βούτυρο καλά γύρω γύρω να αλειφθούν και μετά στο μίγμα με την γραβιέρα και βοηθάμε να κολλήσει η κρούστα γύρω γύρω.

_Τοποθετούμε τα κοπανάκια πάνω σε μια σχάρα ακουμπησμένη πάνω σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40' περίπου μέχρι να ψηθούν μέσα και να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

_Παράλληλα ετοιμάζουμε την λεμονάτη σος. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

_Σερβίρουμε ζεστά τα κοπανάκια με τη σος δίπλα σε μπολ για να βουτάμε!




Καλά Μαγειρέματα!





443 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page