top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΑΥΓΟΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ

Η μαγεία της εποχικότητας! Οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα και τηγανιτοί είναι τέλειος μεζές, μα και γεμιστοί με ρύζι, κατίκι Δομοκού, μπόλικο άνηθο και αυγοκομένοι γίνονται το τέλειο φαγάκι για το Κυριακάτικο τραπέζι! Η άνοιξη στο πιάτο σας!

ΥΛΙΚΑ

( για 4 άτομα )

20 κολοκυθοανθοί πλυμένοι και καθαρισμένοι από τον στήμονα, γιατί αλλιώς θα πικρύσουν, με προσοχή να μην σπάσουν

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι με μαχαίρι

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

20κουτ.της σούπας ρύζι Καρολίνα, περίπου 1 κουταλιά για κάθε ανθό χρειάζεται

1 κούπα χλιαρό νερό

200γρ. Κατίκι Δομοκού

50ml ελαιόλαδο

1 κουτ.της σούπας βούτυρο

1 κουτ.της σούπας κορν φλάουερ

χυμό από ένα λεμόνι

1 αυγό βιολογικό ή χωριάτικο ακ2όμη καλύτερα

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Αφήνουμε τους κολοκυθοανθούς καθαρισμένους στην άκρη, αλλά όχι στο ψυγείο γιατί θα κλείσουν πάλι και δεν θα μπορέσουμε να τους γεμίσουμε.

_Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξερό κρεμμύδι να σωταριστεί για 5-6' σε μέτρια φωτιά και έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι και το φρέσκο κρεμμυδάκι να μαραθεί γαι 1-2'.

_Έπειτα και το ρύζι και το γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέσα στο τηγάνι να σωταριστεί μαζί με τα υλικά για 2' και ρίχνουμε μετά και λίγο νεράκι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση το ρύζι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πιεί το νερό σε χαμηλή φωτιά πάντα.

_Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και τον άνηθο, ανακατεύουμε να πάει παντού και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο για να γεμίσουμε τους ανθούς.

_Έπειτα ανακατεύουμε το ρύζι και με το κατικι πολύ καλά και γεμίζουμε με προσοχή τους κολοκυθονανθούς, τους βάζουμε σε βαθύ τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και 1 κουτ.της σούπας βούτυρο και 1/2 κούπα νεράκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

_Στύβουμε το λεμόνι και στο ίδιο μπολ με το χυμό διαλύουμε και το κορν φλάουρ και χτυπάμε και το αυγό με ένα πηρούνι πολύ καλά να έχουμε ένα ομοιρόμορφο μίγμα.

_Πέρνουμε μια-μια κουταλιά από το νερό στο τηγάνι με του κολοκυθοανθούς και το ρίχνουμε στο μπολ με το μίγμα με το αυγό ανακατεύοντας διαρκώς πολύ γρήγορα για να μην ψηθεί το αυγό. Αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία 5-6 φορές ρίχνουμε όλο το μίγμα στους κολοκυθοανθούς και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά γρήγορα για 2' να μην κόψει το αυγόκομα, γιατί αν ανακατέψουμε με κουτάλα θα διαλύσουμε τους ανθούς.

_Κατεβάζουμε από τη φωτιά αμέσως μετά και σερβίρουμε ζεστό.


Καλά Μαγειρέματα!


252 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page