top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Updated: Jul 24, 2020

Αγαπημένο φαγάκι το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες σε μελωμένη σάλτσα. Στο σπίτι ήταν πάντα το καλό φαγητό για τισ Κυριακές με κόσμο στο σπίτι. Μελωμένο το μοσχαράκι, οι μελιτζάνες σκέτη γλύκα, το λατρεύουν όλοι!

ΥΛΙΚΑ

1,200 κιλό μοσχάρι γάλακτος κιλότο ή ποντίκι σε κομμάτια για κοκκινιστό

6 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400γρ. ντομάτες τριμμένες ή κονκασέ

1κ.σ. πελτές

1 ποτήρι λευκό κρασί

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο 1εκ. και βάζουμε λίγες λίγες τις μελιτζάνες να τηγανιστούν λιγάκι και να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε στην άκρη πάνω σε πιάτο με λίγο χαρτί για να απορροφήσει το λάδι και μέσα στη κατσαρόλα βάζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέας για να μην πέφτει η θερομοκρασία και αρχίσει να βράζει, θέλουμε να πάρει χρώμα και να σωταριστεί καλά για να γίνει ζουμερό στο μαγείρεμα.

_ Εάν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο λάδι.

_Μόλις τελειώσουμε με το κρέας το βάζουμε όλο ξανά μέσα στη κατσαρόλα, ρίχνουμε και το κρεμμύδι να πάρει χρώμα για 2-3', βάζουμε μετά τον πελτέ και τον σωτάρουμε και αυτόν για 1', σβήνουμε μετά με το κρασί, αφού εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και το μπαχάρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ, στο 3 εάν το μάτι της κουζίνας φτάνει στο 9, και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

_Λίγα λεπτά προτού να είναι έτοιμο, βάζουμε μέσα και τα κομμάτια μελιτζάνας που τηγανίσαμε να πάρουν μια βράση μέσα στη σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα μετά για να μη σπάσουν οι μελιτζάνες και λιώσουν. Κουνάμε τη κατσαρόλα για να ανακατέψουμε. Τότε προσθέτουμε και τον βαιλικό έαν βάλουμε.

_Μόλις δέσει η σάλτσα εντελώς κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό λίγα λεπτά και μετά σερβίρουμε.


Καλά Μαγειρέματα!




749 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page