top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ CASARECCE ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα μελωμένη και casarecce από ρεβύθια για ένα πιο θρεπτικό πιάτο, που δε χάνει καθόλου σε γεύση όμως! Βάζεις και κομμάτια φέτας για να γίνει ακόμη πιο λαχταριστή! Ωραία ιδέα για να κάνεις και τα παιδιά να φάνε ρεβύθια με έναν τρόπο!

ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

Για τα κεφτεδάκια:

•500γρ.κιμά μοσχαρίσιο, ελιά ή σπάλα

•10κουτ.της σούπας βρώμη

•1αυγό

•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι και σωταρισμένο με λίγο λάδι και αλάτι να μαλακώσει

•1 πιπεριά και 1 κουτ.της σούπας πελτέ αλεσμένα στο μούλτι

•4 κουτ.της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο 

•3 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•αλάτι,πιπέρι

Για τη σάλτσα:

•2 συσκευασίες ντοματάκια κονκασέ ή 3-4 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες στην εποχή τους ψιλοκομμένες.

•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

•1 γεμάτη κ.σ. πελτέ

•2 κουτ.της σούπας ξύδι βαλσάμικο

•2 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•αλάτι,πιπέρι

•500γρ. casarecce από ρεβύθια

•150γρ. φέτα

•λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•ζυμώνουμε πολύ καλά το κιμά με τη βρώμη, τη πολτοποιημένη πιπεριά με το πελτέ, το κρεμμύδι, το αυγό,τον βασιλικό κ τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι κ πιπέρι και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεί.

•έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια και είτε τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο είτε τα ψήνουμε τοποθετημένα σε ταψί με λαδόκολλα, αλειμμένα με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να μας δώσουν τη νοστιμιά των τηγανιτών, στον αέρα στους 180οC για μισή ώρα περίπου.

•στο μεταξύ σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά, σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για τη σάλτσα με το ελαιόλαδο.

•μόλις πάρει λίγο χρώμα σβήνουμε με το βαλσάμικο ξύδι.

•μετά από 1 λεπτό ανακατεύοντας να μη κολλήσει το κρεμμύδι ρίχνουμε κ τον πελτέ και τον γυρνάμε να σωταριστεί λίγο κ αυτός κ να βγάλει γεύση.

•ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ, αλατατοπιπερώνουμε κ ρίχνουμε κ ένα φλυτζάνι νερό.

•χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 της δύναμης της εστίας κ αφήνουμε τη σάλτσα να μελώσει.

•2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε και τα κεφτεδάκια τηγανισμένα ή ψητά να πάρουν μία βράση μέσα στη σάλτσα για να πάρουν γεύση και είναι έτοιμα.

•έχουμε βράσει τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλάτι για να είναι νόστιμα όσα λεπτά βρασμού χρειάζονται όπως αναφέρει η συσκευασία.

•βάζουμε και τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια μόλις βράσουν και για 1' στο τέλος και τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια να λιώσει ελαφρά ανάμεσα.

•σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο από πάνω εάν θέλουμε και έξτρα τριμμένη φέτα!

Καλά Μαγειρέματα!




517 views0 comments
bottom of page