Κέικ με ροζ γκρέιπφρουτ και αμύγδαλα
- eatme
- 13 Μαρ
- διαβάστηκε 2 λεπτά
Πεντανόστιμο κέικ αφράτο και αρωματικό με ροζ γκρέιπφρουτ γλάσο και τραγανά αμύγδαλα! Υπέροχο κέικ για πρωινό και εύκολο, που θα ενθουσιάσει όλους! Το κέικ αφράτο με άρωμα από ξύσματα γκρέιπφρουτ και βανίλιας, τα αμύγδαλα κάνουν μια τραγανή κρούστα και το αρωματικό γλάσο από ροζ γκρέιπφρουτ δίνει έξτρα νοστιμιά! Σερβίρεις και με φετάκια από φρέσκο ροζ γκρέιπφρουτ στο πλάι για έξτρα γεύση!




Υ Λ Ι Κ Α
Για το κέικ:
3 αυγά μεγάλα
2 2/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
3/4 της κούπας κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
20γρ. μπέικιν
2 βανίλιες (σκόνη)
ξύσμα από 1 ροζ γκρέιπφρουτ
1 κούπα αμύγδαλα χωρίς φλούδα χοντροκομμένα με μαχαίρι
Για το γλάσο:
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ
ξύσμα από 1 ροζ γκρέιπφρουτ








Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 για το κέικ σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη πολύ καλά λιώσει η ζάχαρη, έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χωρίς να σταματάμε το χτύπημα και μετά εναλλάξ λίγο λίγο τα 2/3 από το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και τις βανίλιες και το κεφίρ , στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αναμιγνύουμε να ομογενοποιηθεί στο μίγμα με μαρίζ, χωρίς να χτυπήσουμε με το μίξερ παραπάνω.
*βάζουμε το μίγμα σε φόρμα με τρύπα 24εκ. καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη, από πάνω ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45’.
2 για το γλάσο αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
3 μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο το αφήνουμε 5’ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού να ρίξουμε το γλάσο.
4 έπειτα περιχύνουμε με το γλάσο την επιφάνεια του κέικ και κρατάμε και λίγο γλάσο εάν θέλουμε να ρίχνουμε πάνω από κάθε κομμάτι στο σερβίρισμα.



Comments