top of page

Κέικ λεμονιού με φράουλες και παπαρουνόσπορο

  • Εικόνα συγγραφέα: eatme
    eatme
  • πριν από 1 λεπτό
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Πεντανόστιμο ανοιξιάτικο κέικ λεμονιού με φρέσκες φράουλες και παπαρουνόσπορο! Εύκολο και χωρίς μίξερ, αφράτο και αρωματικό είναι τέλειο για τα ανοιξιάτικα πρωινά μας!


Υ Λ Ι Κ Α


( για στρόγγυλη φόρμα 24εκ. )

2,5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο

3 αυγά

2 κ.σ. κεφίρ

2 κούπες ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν

1/2 κουτ.του γλυκού σόδα μαγειρική διαλυμένη στον χυμό από 2 λεμόνια

ξύσμα από 2 λεμόνια

1κ.σ. παπαρουνόσπορο

250γρ. φρέσκες φράουλες


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το κεφίρ, τη ζάχαρη, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού με τη σόδα διαλυμένη μέσα και το καλαμποκέλαιο και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να σπάσουν οι κόκκοι της ζάχαρης και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


2 ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο και προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα.


3 τέλος προσθέτουμε στο μίγμα και τις φράουλες, που τις έχουμε πλύνει καλά, έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια και τις έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και τις έχουμε αλευρώσει ελαφρά και ανακατεύουμε ελαφρά μέσα στο μίγμα.


4 βάζουμε το μίγμα του κέικ σε μια στρόγγυλη φόρμα για κέικ που την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και την έχουμε αφήσει για 10’-15’ στο ψυγείο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 45-50’ αέρα.


5 σερβίρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη και εάν θέλουμε διακοσμούμε με λίγες φρέσκες φράουλες κομμένες στην μέση και φετάκια λεμονιού!

Καλά Μαγειρέματα!




bottom of page