top of page
  • Writer's pictureeatme

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Updated: Oct 17, 2021

Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγάκι τα γιουβαρλάκια με αυγολέμονο, νόστιμο και χορταστικό, το αγαπάνε μικροί και μεγάλοι! Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια! Με ένα δύο μυστικά θα γίνονται πάντα φανταστικά και θα πετυχαίνει το αυγόκομμα!

ΥΛΙΚΑ

700γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλικομμένο σε τρίφτη

2 αυγά τα ασπράδια μέσα στον κιμά και τους κρόκκους στο αυγόκομα

1φλυτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα

3κουτ.της σούπας βούτυρο

1 κουτ.της σούπας μαιντανό ψιλικομμένο

αλάτι, πιπέρι.

χυμό από 1 λεμόνι

1κουτ.του γλυκού κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα ασπράδια, τον μαϊντανό, αλάτι και λίγο πιπέρι και βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο να λιώσει και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα βάζουμε και αυτά μέσα, βάζουμε το νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστούν και λίγο παρά πάνω και αφήνουμε να βράζουνε σε χαμηλή φωτιά για 30’ περίπου. Όση ώρα βράζουν ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό που έχει στην επιφάνεια του νερού μέσα στη κατσαρόλα.

_Αυγοκόβουμε με ένα λεμόνι τον χυμό, το κορν φλάουρ και τους κρόκκους, που τα χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ με πηρούνι ή αυγοδάρτη και βάζουμε λίγο λίγο ζουμί από τη κατσαρόλα χτυπώντας διαρκώς για να μη ψηθεί το αυγό, έπειτα το ρίχνουμε όλο μέσα στη κατσαρόλα και τη κουνάμε ελαφρώς, αφήνουμε να πάρει μια βράση το αυγόκομα, αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

_Σερβίρουμε ζεστά!

_Εάν θέλετε προσθέστε και λίγα φετάκια τζίντζερ για κάτι διαφορετικό!

Καλά Μαγειρέματα!




1,636 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page