top of page
  • Writer's pictureeatme

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

Updated: Mar 16, 2021

Μελωμένοι γίγαντες σιγοψημένοι στον φούρνο με τη γλύκα των πράσων και των καρότων να δίνουν μια άλλη χειμερινή νοστιμιά! Ένα φαγάκι για όλη την οικογένεια! Εάν θέλεις προσθέτεις και λίγο λουκάνικο για να το κάνεις πιο μερακλήδικο!

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

500γρ. γίγαντες

8 πράσα κομμένα ανά 3 δάχτυλα σε κομμάτια μεγάλα

5 καρότα σε ροδέλες

2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα

400γρ. ντοματάκια κονκασέ

1κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 φλυτζάνι βαλσάμικο ξύδι

1 κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον για το σωτάρισμα της σάλτσας

αλάτι, πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Έχουμε βάλει σε ένα μπολ τους γίγαντες να μουλιάσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, το επόμενο πρωί τους ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα μόνο με νερό να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

_Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα ξερά κρεμμύδια να σωταριστούν καλά με λίγο ελαιόλαδο, μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε και τον πελτέ και τον αφήνουμε να πάρει χρώμα για 2', έπειτα και τα ντοματάκια μέσα, βάζουμε και πολύ λίγο νεράκι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 8-10΄η σάλτσα μας.

_Σε ένα ταψί ή γάστρα βάζουμε τους γίγαντες αφού τους στραγγίσουμε από τα νερά της κατσαρόλας, τα πράσα, τα καρότα, τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και καλά, βάζουμε και ένα φλυτζ.του τσαγιού νερό, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε να ψηθούν σε αντιστάσεις-180οC για περίπου 1-1,2 ώρα ή μέχρι να μελώσουν όλα τα υλικά.

_Εάν θέλετε προσθέτετε και λουκάνικο!

_Ταιριάζει ιδανικά με ξινομυζήθρα νωπή ή άλλο ξυνοτύρι!



Καλά Μαγειρέματα!



2,762 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page