top of page
  • Writer's pictureeatme

ΑΡΝΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

Updated: Aug 12, 2020

Πεντανόστιμο αρνάκι μπούτι σιγοψημένο στον φούρνο για 5 ώρες με μπύρα, φρέσκα σκορδάκια, λεμονόκουπες και baby πατάτες που μελώνουν φούρνο, η πετσούλα του αρνιού κριτσανιστή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το αρνί σούβλας!

ΥΛΙΚΑ

για 4 άτομα

3 κιλά αρνί μπούτι ολόκληρο

4 φρέσκα σκορδάκια

3 λεμόνια

200ml μπύρα

500γρ. baby πατάτες

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί γαλβανιζέ ή γάστρα, το αλείφουμε με το λάδι με τα χέρια, αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές και κάνουμε μασάζ στο κρέας με τα χέρια μας. Κάνουμε με ένα μαχαίρι σχισμές στο κρέας σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα τα φρέσκα σκορδάκια σε κομματάκια.

_Περιχύνουμε με την μπύρα και βάζουμε στον φούρνο στους 230οC για 30' να πάρει χρώμα στην αρχή, μετά βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε στο ταψί και τις baby πατάτες ολόκληρες, τα λεμόνια κομμένα στα τέσσερα σε διάφορα σημέια μέσα στο ταψί, αλατίζουμε και τις πατάτες, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολα, την οποία βρέχουμε με νερό και τσαλακώνουμε και από πάνω τη σφραγίζουμε και με αλουμινόχαρτο καλά και βάζουμε πίσω το ταψί στον φούρνο και αφήνουμε να σιγοψηθεί άλλες 4 ώρες στους 160οC.

_Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, αλείφουμε πάνω στο αρνί και το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή η πέτσα του αρνιού για άλλα 20-30' στους 180οC , το ελέγχουμε να μην στεγνώσει.


Καλό Πάσχα!




884 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page