top of page

Αλμυρές αυγόφετες

  • Εικόνα συγγραφέα: eatme
    eatme
  • 14 Δεκ 2020
  • διαβάστηκε 2 λεπτά

Έγινε ενημέρωση: 22 Δεκ 2024

Οι αυγόφετες είναι οι αγαπημένες όλων! Και γίνονται πεντανόστιμες και αλμυρές όχι μόνο γλυκές! Τέλειο πρωινό ή brunch με μορταδέλα με προσούτο και κασέρι!

ree

ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

3 αυγά

180ml. γάλα

2 κ.σ. σπορέλαιο

6 φέτες ψωμί σταρένιο ή ολικής, καλής ποιότητας ψωμί, όχι του τοστ

5-6 φέτες μορταδέλα με προσούτο

100γρ. κασέρι

μία πρέζα αλάτι

ree

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι με έναν αυγοδάρτη. Αναμιγνύουμε μαζί και το γάλα και βάζουμε μέσα τις φέτες ψωμί να μουλιάσουν 2-3 λεπτά.

_Βάζουμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε δυο φέτες κάθε φορά στο τηγάνι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

_Τις βγάζουμε μία μία από το τηγάνι και βάζουμε αμέσως επάνω όσο είναι ζεστές μία φέτα μορταδέλα και κασέρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες σε κάθε μια.

_Τρίβουμε και λίγο ακόμη κασέρι πάνω από όλες τις αυγόφετες στο τέλος!

ree
ree

Καλά Μαγειρέματα!


SAVORY FRENCH TOAST

Delicious savory french toast with mortadella with prosciutto and kaseri!

ree

INGREDIENTS

3 eggs

180ml milk

a pinch of salt

6 slices of a good bread, weat flour or wholemeal

2 tablespoons corn oil

5-6 slices mortadella with proscuitto

100gr. kaseri cheese

ree

DIRECTIONS

_In a bowl whisk the eggs with the salt then mix all together with the milk.

_Soak the bread slices inside for 2-3'.

_Place a fryon pan on medium to high heat and the corn oil and 2 bread slices at a time to get golden on each side all over.

_Take off the heat each slice and while it is still hot add on top one slice mortadella and some kaseri cut in thin slices with a knife. Do the same with every slice bread that gets out of the pan.

_Finally while tehy are still hot grate some kaseri on top of all!


Enjoy!



Σχόλια


bottom of page