top of page

Κέικ βανίλια με σταφύλια

  • Εικόνα συγγραφέα: eatme
    eatme
  • πριν από 1 ημέρα
  • διαβάστηκε 2 λεπτά

Έγινε ενημέρωση: πριν από 2 ώρες

Πολύ αφράτο κέικ βανίλια με σταφύλια! Εύκολο και αρωματικό, αξιοποιούμε τα σταφύλια αυτή την εποχή και ψήνουμε τέλειο κέικ για τα πρωινά μας ή και γλυκάκι! Σερβίρεις εάν θέλεις με λίγο τυρί κρέμα ή και μια μπάλα παγωτό και απολαμβάνεις!

ree
ree

Υ Λ Ι Κ Α


Για το κέικ:

3 αυγά μεγάλα

2 2/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

3/4 της κούπας κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο

1 1/2 κούπα ζάχαρη

20γρ. μπέικιν

2 βανίλιες (σκόνη)

ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κούπα σταφύλια σταφίδα χωρίς κουκούτσια, μικρά σε μέγεθος

άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα μετά το ψήσιμο


*αντί για σταφύλια μπορείτε να βάλετε και μύρτιλα ή βατόμουρα

ree
ree
ree
ree
ree
ree

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 για το κέικ σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη πολύ καλά λιώσει η ζάχαρη, έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χωρίς να σταματάμε το χτύπημα και μετά εναλλάξ λίγο λίγο τα 2/3 από το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και τις βανίλιες και το κεφίρ , στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αναμιγνύουμε να ομογενοποιηθεί στο μίγμα με μαρίζ, χωρίς να χτυπήσουμε με το μίξερ παραπάνω.



2 έχουμε πλύνει καλά τα σταφύλια και τα αλευρώνουμε ελαφρώς με 1-2κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. και τα περνάμε από ένα κόσκινο να φύγει το πολύ αλεύρι, για να απλωθούν ομοιόμορφα μέσα στο κέικ κατά το ψήσιμο.



3 προσθέτουμε τα σταφύλια μέσα στο μίγμα του κέικ και αναμιγνύουμε απαλά με μαρίζ.



4 βάζουμε το μίγμα σε φόρμα με τρύπα 24εκ. καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40’.



5 μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο το αφήνουμε 5’ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη την επιφάνεια.


6 εάν θέλεις σερβίρεις με λίγο τυρί κρέμα πάνω σε κάθε κομμάτι κέικ!


*Tip: το κεφίρ είναι το υλικό που κάνει σούπερ αφράτο το κέικ, δοκιμάστε το!


ree
ree
ree

Καλά Μαγειρέματα!



Σχόλια


bottom of page