Κέικ βανίλια με σταφύλια
- eatme
- πριν από 1 ημέρα
- διαβάστηκε 2 λεπτά
Έγινε ενημέρωση: πριν από 2 ώρες
Πολύ αφράτο κέικ βανίλια με σταφύλια! Εύκολο και αρωματικό, αξιοποιούμε τα σταφύλια αυτή την εποχή και ψήνουμε τέλειο κέικ για τα πρωινά μας ή και γλυκάκι! Σερβίρεις εάν θέλεις με λίγο τυρί κρέμα ή και μια μπάλα παγωτό και απολαμβάνεις!


Υ Λ Ι Κ Α
Για το κέικ:
3 αυγά μεγάλα
2 2/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
3/4 της κούπας κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
20γρ. μπέικιν
2 βανίλιες (σκόνη)
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κούπα σταφύλια σταφίδα χωρίς κουκούτσια, μικρά σε μέγεθος
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα μετά το ψήσιμο
*αντί για σταφύλια μπορείτε να βάλετε και μύρτιλα ή βατόμουρα






Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 για το κέικ σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη πολύ καλά λιώσει η ζάχαρη, έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χωρίς να σταματάμε το χτύπημα και μετά εναλλάξ λίγο λίγο τα 2/3 από το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και τις βανίλιες και το κεφίρ , στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αναμιγνύουμε να ομογενοποιηθεί στο μίγμα με μαρίζ, χωρίς να χτυπήσουμε με το μίξερ παραπάνω.
2 έχουμε πλύνει καλά τα σταφύλια και τα αλευρώνουμε ελαφρώς με 1-2κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. και τα περνάμε από ένα κόσκινο να φύγει το πολύ αλεύρι, για να απλωθούν ομοιόμορφα μέσα στο κέικ κατά το ψήσιμο.
3 προσθέτουμε τα σταφύλια μέσα στο μίγμα του κέικ και αναμιγνύουμε απαλά με μαρίζ.
4 βάζουμε το μίγμα σε φόρμα με τρύπα 24εκ. καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40’.
5 μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο το αφήνουμε 5’ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη την επιφάνεια.
6 εάν θέλεις σερβίρεις με λίγο τυρί κρέμα πάνω σε κάθε κομμάτι κέικ!
*Tip: το κεφίρ είναι το υλικό που κάνει σούπερ αφράτο το κέικ, δοκιμάστε το!



Σχόλια