top of page
  • Writer's pictureeatme

LEMONBREAD ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

Υγιεινό γλυκό κέικ με γιαούρτι, βρώμη, παπαρουνόσπορο και αρώνιες! Πεντανόστιμο αλλά δίχως τύψεις θα το απολαύσουν και όσοι προσέχουν τη διατροφή τους και όσοι τους αρέσουν οι νοστιμιές! Τέλειο γαι πρωινό, αλλά και σαν γλυκάκι με ένα γλάσο λεμονιού!


ΥΛΙΚΑ

3 κούπες βρώμη, η μισή ποσότητα αλεσμένη στο μπλέντερ σε σκόνη

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο

3 αυγά

2 κ.σ. γάλα ψημένου αμυγδάλου

2/3 ή 1 κούπα (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε) καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας

1 φακελάκι μπέικιν

1/2 κουτ.του γλυκού σόδα μαγειρική διαλυμένη στον χυμό από 2 λεμόνια μικρά

2 κ.σ. παπαρουνόσπορος

ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κούπα αρώνιες ή άλλα βατόμουρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού με τη σόδα και το καλαμποκέλαιο και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να σπάσουν οι κόκκοι της ζάχαρης και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

_Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο και προσθέτουμε και τη βρώμη όλη ανακατεμένη μαζί με το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

_Τέλος ρίχνουμε και τις αρώνιες ή τα βατόμουρα και ανακατεύουμε ελαφρά μέσα στο μίγμα να πάνε παντού.

_Βάχουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30' - αέρα και έπειτα χαμηλώνουμε στους 160οC άλλα 40'.

_Σερβίρουμε σαν κέικ με γλάσο λεμονιού εάν θέλουμε ή σε πιο υγεινή εκδοχή με λίγο γαιούρτι με πολτοποιημένα βατόμουρα και λίγο μέλι στο πλάι.


Καλά Μαγειρέματα!


 

LEMON POPPY SEED LOAF with blueberries


Super healthy and delicious for breakfast made with yogurt, oats, blueberries and poppy seed!


INGREDIENTS

3 cups of oats, half of it blend it to flour in a blender

1 cup of yogurt

3 eggs

3/4 of a cup corn oil

2 tablespoons baked almond milk

1 cup of brown sugar or coconut sugar

1 baking powder

2 tablespoons poppy seed

1/2 sweetspoon baking soda mixed inside the juice of 2 lemons

lemon zest from 2 lemons

1 cup of bluberries


_In a big bowl you blend with a whisk the yogurt, almond milk, corn oil, the eggs, sugar and the lemon juice with the baking soda until the sugar is smooth and all the ingredients are mixed together well.

_then add the lemon zest and the oats with the baking powder and have them mixed in the mixture.

_finally you add the blueberries and delicately mix them in the mixture.

_you pour the mixture in a cake pan with baking paper and bake it in 170οC for 30' and then in 160οC for another 40'.

_you can serve it with some honey and berries, or some yogurt, or cream cheese with blended berries!


ENJOY!





1,694 views0 comments
bottom of page