Πεντανόστιμο giant roll γεμιστό με μαρμελάδα δαμάσκηνο και τραγανά μπισκότα κανέλας! Αφράτο, καραμελώνει στο ψήσιμο, πασπαλίζουμε με άχνη και έχουμε το τέλειο πρωινό για το Σαββατοκύριακο!
Υ Λ Ι Κ Α
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
8γρ. μαγιά σε σκόνη
μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά
200γρ. χλιαρό γάλα
•1 αυγό
1/4 κούπας περίπου χλιαρό νερό
5-6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο ή όποια άλλη της αρεσκείας σας
7-8 μπισκότα κανέλας
λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε γούβα και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό.
*ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λιπγο λίγο όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
*σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φούσκωσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
*αν θέλεις άναψε τον φούρνο στους 50οC για λίγο, τον σβήνεις και βάζεις εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με τη βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.
2 όταν φουσκώσει η ζύμη ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1εκ.
*αλείφουμε πάνω στο φύλλο ζύμης τη μαρμελάδα, πασπαλίζουμε με τα μπισκότα που τα σπάμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι και τυλίγουμε σε ρολλό.
*κόβουμε με μαχαίρι κάθετα σε 3 λωρίδες και μετά τη τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 30εκ. ή ταψί με λαδόκολλα, με την πλευρά που είναι οι στρώσεις από μαρμελάδα και μπισκότο, κάνοντας ένα σαλίγκαρο.
3 ψήνουμε στους 175οC για 40' περίπου.
4 αφήνουμε 5-6' να σταθεί όταν βγει από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Comentarios