top of page
Writer's pictureeatme

GIANT ROLL ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

Πεντανόστιμο giant roll γεμιστό με μαρμελάδα δαμάσκηνο και τραγανά μπισκότα κανέλας! Αφράτο, καραμελώνει στο ψήσιμο, πασπαλίζουμε με άχνη και έχουμε το τέλειο πρωινό για το Σαββατοκύριακο!

 

Υ Λ Ι Κ Α


500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο

8γρ. μαγιά σε σκόνη

μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά 

200γρ. χλιαρό γάλα 

•1 αυγό

1/4 κούπας περίπου χλιαρό νερό

5-6 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα δαμάσκηνο ή όποια άλλη της αρεσκείας σας

7-8 μπισκότα κανέλας

λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε γούβα και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό.


*ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λιπγο λίγο όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.


*σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φούσκωσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. 

*αν θέλεις άναψε τον φούρνο στους 50οC για λίγο, τον σβήνεις και βάζεις εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με τη βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.


2 όταν φουσκώσει η ζύμη ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1εκ.


*αλείφουμε πάνω στο φύλλο ζύμης τη μαρμελάδα, πασπαλίζουμε με τα μπισκότα που τα σπάμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι και τυλίγουμε σε ρολλό.


*κόβουμε με μαχαίρι κάθετα σε 3 λωρίδες και μετά τη τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 30εκ. ή ταψί με λαδόκολλα, με την πλευρά που είναι οι στρώσεις από μαρμελάδα και μπισκότο, κάνοντας ένα σαλίγκαρο.


3 ψήνουμε στους 175οC για 40' περίπου.


4 αφήνουμε 5-6' να σταθεί όταν βγει από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

 
 

Καλά Μαγειρέματα!




328 views0 comments

Comentarios


bottom of page