top of page
  • Writer's pictureeatme

GALETTE ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΠΟΜΟΝΤΟΡΙΑ

Updated: Apr 7

Βάλε χρώμα στο φαΐ σου❗️Galette με πολύχρωμα πομοντόρια, φέτα βαρελίσια, αγουρέλαιο και κρέμα βαλσαμικού λεμόνι/πορτοκάλι. 🍅🍅 Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι καθώς είναι τέλεια και για μεσημεριανό και για σνακ στο γραφείο ή το σχολείο.

*μπορείς να βάλεις και ντομάτες σε ροδέλες αντί για ντοματίνια



ΥΛΙΚΑ

•300γρ. φέτα βαρελίσια

•2 αυγά 

•2 κουτ.της σούπας στραγγιστό γιαούρτι

•400γρ.πομοντόρια πολύχρωμα κομμένα στα τέσσερα

•2 κουτ.της σούπας βαλσάμικο λεμόνι/πορτοκάλι 

•1 πρέζα αλάτι,πιπέρι 

•σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη φέτα, τα αυγά, το γιαούρτι με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση και τα πομοντόρια, μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.


ΖΥΜΗ•

•250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•100γρ. γιαούρτι στραγγιστό

•1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

•2 κουτ.της σούπας ξύδι λευκό

•1 πρέζα αλάτι

•λίγο νερό χλιαρό(όσο χρειαστεί)

•ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μια ωραία εύπλαστη ζύμη.

•ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2εκ. περίπου, στρώνουμε τη γέμιση φέτας από πάνω, στρώνουμε και τα πομοντόρια, τα αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη κρέμα βαλσαμικού και  με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

•τυλίγουμε τη ζύμη γύρω γύρω για να κλείσει η galette.

•ραντίζουμε τη ζύμη με νερό για να γίνει τραγανή στο ψήσιμο.

•ψήνουμε σε αέρα στους 180οC για 25' περίπου.

•Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό εάν θέλουμε. 


Καλά Μαγειρέματα!


1,140 views0 comments
bottom of page