top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Πόσο νόστιμο είναι το συκώτι μοσχαρίσιο μαγειρεμένο σε κόκκινη σάλτσα μελωμένη! Με κανά δυο μυστικά θα είναι ζουμερό, δε θα μυρίζει και θα είναι πεντανόστιμο! Ταιριάζει ιδανικά με ρύζι μπασμάτι!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο

λίγο ξύδι

λίγο γάλα φρέσκο

1κ.σ. αλεύρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

λίγο φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Ξεπλένουμε το συκώτι με λίγο ξύδι και μετά νερό, το στραγγίζουμε καλά και το βουτάμε σε λίγο γάλα φρέσκο για μισή ώρα.

_Μετά το κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε και με το αλεύρι και το σωτάρουμε καλά σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Το αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο, βάζουμε και το κρεμμύδι στο τηγάνι να τσιγαριστεί, μόλις πάρει χρώμα και μαλακώσει βάζουμε και το συκώτι πάλι μέσα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετά προσθέτουμε και τα ντοματάκια μέσα στο τηγάνι και τα πατάμε με ένα πηρούνι καλά να λιώσουν και λίγο νεράκι και τον μαιντανό να βράσουν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του.

_Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι που ταιριάζει ιδανικά και το συκώτι με τη σάλτσα από πάνω και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.

Καλά Μαγειρέματα!



 

BEEF LIVER COOKED IN THICK TOMATO SAUCE

Super delicious beef liver in pieces cooked in a thick tomato sauce, perfect for a quick weeknight dinner!

INGEDIENTS

1kilo beef liver

some vinegar

some fresh milk

1 onion fine chopped

1 tablespoon white flour

1 glass white wine

400gr. canned tomatoes wihtout their peel

salt, pepper

extra virgin olive oil

some fresh parsley chopped

_You wash the beef liver with some vinegar, then with water, drain it well and deep it in some fresh milk for half an hour.

_After that you cut the liver in big bites, add salt and pepper, the flour and mix well.

_You saute then the liver in a frying pan with extra virgin olive oil, then take off the liver and place inside the pan the onion to sautee until it gets soft and with a nice caramelized colour, add then the liver agian inside, the wine and let it reduse for 2'.

_Then add the tomatoes and squeeze them with a fork well, salt and pepper, some water and let it reduse and make a thick delicious sauce.

_Serve with basmati rice, the beef liver with lots of sauce on top and some chopped raw parsley!


Enjoy!


1,552 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page