top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Έγινε ενημέρωση: 26 Οκτ

Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι για το καλοκαίρι μας σούπερ απολαυστικό με ρυζόγαλο και ψητά ροδάκινα που καραμελώνουν στον φούρνο με μέλι! Τόσο απολαυστικό που θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά!

 

Υ Λ Ι Κ Α


για 4-6 άτομα


Για το ρυζόγαλο:

1 λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες

6-10 κουτ.της σούπας ζάχαρη

1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα

1 βανιλίνη

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού


Για τα ροδάκινα:

4 ροδάκινα

3κ.σ. μέλι

2 σφηνάκια ροζέ κρασί ή κονιάκ ή τσίπουρο

χυμός από 1/2 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 βράζουμε όλα τα υλικά για το ρυζόγαλο μαζί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου πήξει και στο τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.


2 σερβίρουμε σε μπολάκια και αφού κρυώσει το ρυζόγαλο θα σερβίρουμε από πάνω τα ψητά ροδάκινα.


3 βάζουμε τα ροδάκινα πλυμένα, και κομμένα στην μέση χωρίς το κουκούτσι σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Περιχύνουμε το μέλι επάνω τους, το κρασί , βάζουμε και το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ψήνουμε στον φούρνο αέρα στους 180C μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.


4 σερβίρουμε τα καραμελωμένα ροδάκινα πάνω από κάθε μπολ με ρυζόγαλο, μαζί με σιρόπι από τα ψητά ροδάκινα και απολαμβάνουμε!


5 εάν θέλουμε βάζουμε και λίγο αλάτι πάνω στα ροδάκινα στο σερβίρισμα!

 

Καλά μαγειρέματα!






332 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page