top of page
  • Writer's pictureeatme

ΧΟΥΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ BBQ ΣΟΣ

Λαχταριστό ορεκτικό ή και απολαυστικό πλήρες γεύμα αυτό το χούμους φέτας θα σε τρελάνει! Πεντανόστιμο με Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί, το συνοδεύεις με ποικιλία μανιταριών ψητά με σπιτική bbq σος που γίνονται λουκούμι! Τόσο νόστιμο που θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά!


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ:

200γρ. ρεβύθια βρασμένα

1κ.σ. κύμινο

1 σκελίδα σκόρδο

χυμό από μισό λεμόνι

1 φλυτζάνι του τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

5κ.σ. ταχίνι

6-7κ.σ. νερό

μια πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ:

500γρ. μανιτάρια διάφορα, πορτομπέλο, πλευρώτους, λευκά μανιτάρια μικρά ή και ό,τι άλλο είδος σας αρέσει

4κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ BBQ ΣΟΣ:

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

150γρ. κέτσαπ

2,5κουτ.της σούπας καστανή ζάχαρη

1,5κουτ.του γλυκού καπνιστή πάπρικα

2,5κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι

2,5 κουτ.της σούπας Worcester σος

30γρ. τζίντζερ τριμμένο στο τρίφτη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Για να ετοιμάσουμε την bbq σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια για 4-5' να πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει., μετά ρίχνουμε το βαλσάμικο, την WORCESTER σος, το τζίντζερ, έπειτα τη κέτσαπ και τη πάπρικα. Aνακατεύουμε μέχρι να δέσει η σος σε παχύρρευστη σάλτσα. Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη bbq σος.

_Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε φέτες πάχους 2εκ., τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε και τη σος και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει η σος παντού. Κρατάμε λίγη σος για το σερβίρισμα. Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ταψί με λαδόκολλα ένα-ένα και ψήνουμε στους 180C περίπου 10' μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά.

_Για το χούμους χτυπάμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη φέτα, το λάδι το βάζουμε λίγο λίγο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, μετά προσθέτουμε και την φέτα θρυματισμένη με το χέρι και χτυπάμε ξανά να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Εάν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ακόμη νερό.

_Σερβίρουμε το χούμους με τα ψητά μανιτάρια από πάνω, που ψήσαμε, σπάμε και λίγη φέτα από πάνω, λίγο ωμό ελαιόλαδο και λίγη από την bbq που κρατήσαμε και απολαμβάνουμε!


Καλά Μαγειρέματα!



511 views0 comments
bottom of page