top of page
  • Writer's pictureeatme

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΨΗΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΨΗΤΟ ΣΚΟΡΔΟ

Updated: Feb 23, 2023

Ένα βαθιά νόστιμο χούμους με ψητή μελιτζάνα και ψητό σκόρδο, θα το τρως όλο το καλοκαίρι βουτώντας ψητά λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά, ψητές μπουκίτσες κοτόπουλο και σίγουρα ψωμί στο πλάι! Το σερβίρεις και με ψητές μελιτζάνες με βαλσάμικο και φέτα!

ΥΛΙΚΑ

200γρ. βρασμένα ρεβύθια

2 μελιτζάνες φλάσκες

σκόρδα ολόκληρα κομμένα στη μέση ( 1 κεφάλι )

1κ.γ. κύμινο

6 κ.σ. ταχίνι

2κ.σ. λευκό ξύδι

1κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

1/2 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια

2κ.σ. βαλσάμικο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο μαιντανό

φέτα κομμένη σε κυβάκια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Αλείφουμε τις μελιτζάνες με λίγο λάδι, τις τρυπάμε εδώ και κει με ένα πηρούνι και τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Κόβουμε και 1 κεφάλι σκόρδα στη μέση, αλατίζουμε λιγάκι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε και αυτό με αλουμινόχαρτο.

_Τα βάζουμε σε ταψάκι μαζί με τις μελιτζάνες και ψήνουμε στον αέρα στους 200C μέχρι να μαλακώσουν. Όσο είναι ζεστές σχίζουμε στη μέση με μαχαίρι τις μελιτζάνες και παίρνουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.

_Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων τη σάρκα από τις μελιτζάνες, τα ρεβύθια, ζουλάμε και τα σκόρδα να βγάλουν μέσα τις σκελίδες ψητές, το ταχίνι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού και λίγο λίγο το λάδι και χτυπάμε να έχουμε μια αλειφή. Εάν σας αρέσει όπως και μένα αφήστε λίγο να νιώθετε την υφή της μελιτζάνας.

_Στο μεταξύ στον φούρνο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα ψήνουμε τις μπουκίτσες μελιτζάνας με το βαλσάμικο, ελαιόλαδο και αλάτι μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

_Σερβίρουμε το χούμους με τις μπουκίτσες μελιτζάνας από πάνω, κομμάτια φέτας, φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο και λίγο ωμό ελαιόλαδο!


Καλά Μαγειρέματα!


599 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page