top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΡΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

Πεντανόστιμο, λουκούμι και πανεύκολο φαγάκι! Για τα Κυριακάτικα τραπέζια, για γιορτινά τραπέζια που θέλεις να εντυπωσιάσεις χωρίς κόπο! Μοσχάρι, χοιρινό και παλιό, το ζυγούρι είναι το παλιό το οποίο δίνει και τη περισσότερη γεύση στο φαγητό, ούτε μυρίζει με τον τρόπο που το μαγειρεύουμε! Μελώνουν καθώς σιγοψήνονται στη γάστρα με την μαρινάδα και στο τέλος λιώνουν στο πηρούνι! Τέτοια νοστιμιά!

ΥΛΙΚΑ

700γρ. ζυγούρι μπούτι κομμένα σε μικρά κομμάτια σαν τας κεμπάπ ζητάμε από τον χασάπη

400γρ. μοσχάρι ελιά ή σπαλομύτα το ίδιο μικρά κομμάτια

400γρ. χοιρινό σπάλα το ίδιο μικρά κομμάτια

1 ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη τον χοντρό

1 κούπα λευκό κρασί ή και κόκκινο κρασί τον χειμώνα για πιο βαθιά γεύση

1/2 κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

πιπέρι

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα κρέατα όλα μαζί, ρίχνουμε μαζί το κρεμμύδι, την ντομάτα, το κρασί, το ελαιόλαδο και πιπέρι και με τα χέρια ανακατεύουμε όλα τα υλικά να πάει παντού η μαρινάδα στα κρέατα πάνω.

_Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.

_Την άλλη μέρα το πρωί ρίχνουμε τα κρέατα μαζί με την μαρινάδα στη γάστρα, τα αλατίζουμε καλά, ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με το καπάκι στη γάστρα και ψήνουμε στους 180C για 2,5 ώρες περίπου. Δυο ή τρεις φορές όσο ψήνονται ανοίγουμε τη γάστρα και αναποδογυρίζουμε τα κρέατα.

_Απολαμβάνουμε ζεστό!

Tip: εάν δεν έχουμε γάστρα βάζουμε σε ταψί που να έρχονται ίσα ίσα τα κρέατα μέσα όχι πιο μεγάλο, βρέχουμε μια λαδόκολλα και σκεπάζουμε το ταψί και από πάνω κλείνουμε και με αλουμινόχαρτο σφιχτά να δημιουργήσουμε μια "γάστρα", στο τέλος αφού μαλακώσουν τα κρέατα αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο να πάρουν και χρώμα τα κρέατα!


Καλά Μαγειρέματα!



741 views0 comments
bottom of page