top of page
  • Writer's pictureeatme

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ PANETTONE

Αγαπημένο γλυκό το τιραμισού που γίνεται ακόμη πιο γιορτινό με panettone! Στολισμένο μοιάζει με το καπέλο του Άϊ Βασίλη δεν βρίσκεις;! Στρώσεις με κρέμα μασκαρπόνε βελούδινη χωρίς αυγά, "μουσκεμένο" με αρωματικό καφέ μαζί με amaretto το πεντανόστιμο panettone, κάθε μπουκιά απόλαυση μαζί με το κακάο και την τριμμένη σοκολάτα! Ένα στήσιμο που μπορείτε να κάνετε και μαζί με τα παιδιά καθώς είναι παιχνιδιάρικο!

 

ΥΛΙΚΑ

500γρ. panettone με αποξηραμένα φρούτα και κομμάτια σοκολάτας

500γρ. μασκαρπόνε

200ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά

150γρ. άχνη ζάχαρη

1/2 ζεστό καφέ εσπρέσο

1/2 κούπα amaretto λικέρ

2κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1κ.σ. κακάο για πασπάλισμα

50γρ. κουβερτούρα 55% κακάο να τρίψουμε από πάνω

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το μασκαρπόνε και την άχνη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.

_Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με το μίξερ, μέχρι να έχει υφή γιαουρτιού.

_Αναμιγνύουμε την σαντιγί με το μίγμα μασκαρπόνε με μια μαρίζ απαλά.

_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον ζεστό καφέ με την κρυσταλλική ζάχαρη χτυπώντας με ένα κουτάλι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε και το amaretto και ανακατεύουμε.

_Κόβουμε το panettone με μαχαίρι ψωμιού σε 4 ίδια μέρη.

_Βάζουμε το κάτω μέρος του panettone σε μια πιατέλα, με ένα πινέλο αλείφουμε πάνω το 1/3 από το μίγμα του καφέ.

_Στρώνουμε το 1/3 της κρέμας με μια σπάτουλα ή κουτάλι ή κάνοντας σχέδια με έναν κορνέ.

_Από πάνω βάζουμε το επόμενο κομμάτι panettone αφού το έχουμε αλείψει με το μίγμα καφέ και στις δυο πλευρές του.

_Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη στρώση.

_Στο τελευταίο κομμάτι panettone, στο καπάκι βάζουμε κρέμα κάνοντας μια κορυφή.

_Πασπαλίζουμε από πάνω το κακάο με μια σίτα και τρίβουμε και την κουβερτούρα με τρίφτη ψιλό για ξύσμα.

_Απολαμβάνουμε αμέσως!


Tip: μπορείτε να έχετε την κρέμα έτοιμη ήδη στο ψυγείο και να στήσετε εκείνη την ώρα το panettone καθώς δε παίρνει πολύ ώρα!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!

 

221 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page