top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ BUENO

Updated: Mar 22

Το πιο λαχταριστό σοκολατένιο κέικ γεμιστό με σοκολάτες bueno και τέλειο γλάσο με γεύση bueno! Αφράτο και ζουμερό κέικ τι άλλο να ζητήσεις?! Βουτιά στην σοκολατένια απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ

για στρόγγυλη φόρμα 26-28εκ.

•250γρ. βούτυρο

•5 αυγά

•300γρ. στραγγιστό γιαούρτι

•400γρ. ζάχαρη

•400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•50γρ. κακάο άγλυκο

•100γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε τρίμματα με μαχαίρι

•1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

•2 βανίλιες

•400γρ. τυρί κρέμα

•400γρ. δίχρωμη κρέμα με κακάο με φουντούκια και γάλα nucrema

•5 kinder bueno

•1 σακουλάκι maltesers για τη διασκόμηση του κέικ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει το μίγμα.

•προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κ συνεχίζουμε να χτυπάμε.

•έπειτα το γιαούρτι κ χτυπάμε 1' να ενωθεί στο μίγμα.

•έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν, το κακάο και τις βανίλιες και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέσα στο μίγμα και τα αναμιγνύουμε απαλά όλα μαζί με μια μαρίζ και ενσωματώνουμε και τη τριμμένη κουβερτούρα.

•βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα το μισό μίγμα, μετά βάζουμε τα 4 bueno σπασμένα στη μέση και γεμίζουμε την επιφάνεια του κέικ. Μετά ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο μίγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 50' στον αέρα.

•αφού κρυώσει λίγο και το βγάλουμε από την φόρμα ετοιμάζουμε το γλάσο. Μοιράζουμε το τυρί κρέμα σε 2 μπολ, στο ένα βάζουμε τη κρέμα πραλίνας την λευκή και τα αναμιγνύουμε με έναν αυγοδάρτη και στο άλλο τη καφέ πραλίνα σοκολάτας και τα αναμιγνύουμε.

•βάζουμε πάνω στο κέικ κουταλιές εναλλάξ μία από τη λευκή κρέμα και μια από τη σκούρα σοκολάτας και μετά με ένα κουταλάκι του γλυκού κάνουμε κυκλικές κινήσεις απαλά για να κάνει ένα σχέδιο ντεγκραντέ με τα δύο χρώματα και το ίδιο κάνουμε και στα πλάγια του κέικ.

•διακοσμούμε στο πλάι έκκεντρα με το 5ο bueno που κρατήσαμε σπασμένο σε κομμάτια όπως στη φωτό και τα maltesers!

Καλά Μαγειρέματα!





 

CHOCOLATE BUENO STUFFED CAKE

Delicious stuffed cake with bueno and a cream cheese-bueno praline glaze! For the chocolate lovers!

INGREDIENTS

for a round pan 26-28cm.

250gr. butter

5 eggs

300gr. yogurt full fat

400gr. sugar

400gr. plain flour

50gr. cacao (dust)

100gr. dark chocolate fine chopped with a knife

1 baking powder

2 vanilla dust

400gr. cream cheese

400gr. bueno praline, white and milk chocolate praline

some maltesers

DIRECTIONS

_You beat with a mixer the butter and sugar for about 15' to get really fluffy, then add one by one the eggs and keep beating all the time with the mixer, then the yogurt beat and mix.

_Then add the flour shifted with the baking powder, cacao and add a spoon at a time and wisk softely with a spoon and whisk until you're done.

_Add also the vanillas in dust and chopped chocolate and mix well.

_Place half of the mixture in a baking pan after you have spread butter and some flour inside and top it with the 4 of the bueno chocolates cut in halfs to cover all the surface with the bueno. Then on top pour the rest of the cake micture and bake the cake at 170οC for about 50'.

_When it is a bit cold take of the pan and prepare the glaze!

_Put the cream cheese in 2 bowls 200gr. in each bowl and add the half white praline in one and mix well and the milk chocolate praline in the other and mix.

_Then add spoons of each on the surface of the cake one white cream and one dark cream until you're done. Take then a tea spoon and shape rounds gently to decorate and make a degradation with the two colours.

_decorate half pf the surface with the 5th bueno you've kept cut in pieces like the for you see and the maltesers!


Enjoy!

7,040 views0 comments
bottom of page