top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΟΦΥΛΛΑ, ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟΥ

Κάνε τη διαφορά στα μαζώματα με φίλους και σε γιορτές με αυτή την ιδαίτερη και νόστιμη σαλάτα, όπου το κατσικίσιο τυρί παντρεύεται τέλεια με τη μαρμελάδα σύκο και τα τραγανά καρύδια! Ταιριάζει και με πουλερικά και κόκκινο κρέας!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500γρ. παντζαρόφυλλα πλυμμένα, καθαρισμένα και σταργγισμένα από υγρασία

200γρ. κατσικίσιο τυρί

2/3 κούπας καρύδια χοντροσπασμένα με το χέρι

2 κ.σ. μαρμελάδα σύκο

30ml ελαιόλαδο και λίγο ωμό επιπλέον

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα βαζάκι χτυπάμε πολύ καλά να ανακατευθούν το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο.

_Βάζουμε σε ένα μπολ τα παντζαρόφυλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με τη βινεγκρέτ με τα χέρια να πάει παντού.

_Σερβίρουμε σε μπολ και από πάνω θρυμματίζουμε σε μεγάλα κομμάτια το κατσικίσιο τυρί και πάνω στο τυρί κουταλίτσες από τη μαρμελάδα σύκο. Τέλος, σπάμε με τα χέρια τα καρύδια διάσπαρτα στη σαλάτα, οπότε κάθε μπουκιά θα έχει γεύσεις ισορροπημένες από όλα.

_Σερβίρουμε αμέσως.


Καλά Μαγειρέματα!


 

BEETROOT LEAVES SALAD WITH GOAT CHEESE, FIG JAM AND WALNUTS

Best salad to impress in a dinner with friends or at festive days with thiw special combo of goat cheese, fig jam and walnuts!


INGREDIENTS

recipe for 4 people

500gr. beetroot leaves washed and dried up from any water

200gr. goat cheese

2/3 cup of walnuts

30ml extra virgin olive oil

1 tablespoon balsamic vinegar

1 sweetspoon pink salt

1 pinch of pepper


_you mix really well in a jar the olive oil, balsamic and salt and pepper.

_in a bowl you put the beetroot leaves, on top the goat cheese in big pieces and on top of the cheese the fig jam so that every bite will have all tastes. Finally, you break by hand the walnuts in big pieces inside the bowl.

_serve it instantly.


enjoy!


683 views0 comments
bottom of page