top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΩΒ ΛΑΧΑΝΟ,ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ,ΞΙΝΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Updated: Dec 23, 2020

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θέλει νόστιμες σαλάτες που θα συνοδεύσουν τα κυρίως πιάτα μας και θα εντυπωσιάσουν όλους. Έτσι και αυτή η λαχανοσαλάτα με το υπέροχο γιορτινό χρώμα της είναι τόσο γευστική που θα πέσουν όλοι με τα μούτρα. Μωβ λάχανο, τραγανά ραπανάκια, ξινόμηλα, ρόδι και δροσερή σος με γιαούρτι και ρόδι. Μωβ πανδαισία, θα δείς! 🎄

ΥΛΙΚΑ

•1 μωβ λάχανο μέτριο σε μέγεθος ψιλοκομμένο με το μαχαίρι.

•20 ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες

•3 ξινόμηλα κομμένα σε φέτες

•1 μεγάλο ρόδι, το χυμό και τα σποράκια του

•150γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5% λιπαρά

•100γρ. μαγιονέζα

•1 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι

•6-7 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάχανο, τα ραπανάκια, το μήλο, τα σποράκια ροδιού.

•φτιάχνουμε τη σος αναμιγνύοντας το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το χυμό του ροδιού, το ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων.

•περιχύνουμε με τη σος τα λαχανικά και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

•αφήνουνε έστω 1 ώρα να σταθεί η σαλάτα και να βγάλει τις γεύσεις της.

•σερβίρουμε από πάνω με λίγα ραπανάκια και σποράκια ρόδιου επιπλέον εάν θέλουμε.




Καλά Μαγειρέματα!


 

PURPLE SALAD WITH PURPLE CABBAGE, RADISH, PROMEGRANATE, SOUR APPLES AND YOGURT SAUCE

Perfect salad for the christmas table! Makes the most delish combo with all meats, lamb, turkey, pork! So festive with the bold purple colour!

INGREDIENTS

1 purple cabbage in a medium side(big) chopped

20 radishes cut in thin slices

3 sour apples cut in thin slices

1 big promegranate, the juice and seeds

150gr. strained yogurt 5% fat

100gr. mayonnaise

1 tablespoon balsamic vinegar

6-7 tablespoons extra virgin olive oil

salt


DIRECTIONS

_In a bowl mix the cabbage, radishes, apples and promegranate seeds.

_Perpare the sauce. Mix the yogurt, mayonnaise, vinegar, olive oil, promegrante juice and some pink salt.

_Pour over the vegrtables and whisk everything really well. If needed taste and add some more vinegar or olive oil. Leave at least one hour in th fridge covered with plastic wraper to combine all flavours.

_Serve in a salad bowl and decorate with few more radishes and promegranate seeds if you like!


Enjoy!




909 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page