top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Updated: Mar 16, 2021

Τέλειο φαγάκι για όλη την οικογένεια, χυλωμένη ρεβυθάδα παραδοσιακή, με κουρκουμά για αλλαγή για να γίνει ακόμη πιο θρεπτική και νόστιμη! Όλο το μυστικό είναι να τη χυλώσεις καλά και θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα!

ΥΛΙΚΑ

για 6 μερίδες

•500γρ. ρεβύθια Λάρισας μεγαλόσπερμα

•2κ.σ. σόδα φαγητού

•1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη ή τον πολυκόφτη

•χυμό από 2 λεμόνια

•1 φλυτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

•2κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη

•αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Βάζουμε τη σόδα φαγητού πάνω από τα ρεβύθια και από πάνω καυτό νερό. Τα αφήνουμε μια ώρα περίπου.

•Δοκιμάζουμε τρίβοντας τα με το χέρι μέχρι να βγαίνουν τα φλούδια τους. Και μετά τα τρίβουμε να βγουν όλες οι φλούδες τους. Έπειτα ξεβγάζουμε πάρα πολλά νερά μέχρι να καθαρίσουν εντελώς από την σόδα και τις φλούδες.

•Μετά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο και το λάδι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβύθια.

•Στο τέλος βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, τον χυμό των λεμονιών, τον κουρκουμά και λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Αυτά είναι που χυλώνουν τη ρεβυθάδα στο τέλος!

•Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο με λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού από πάνω!

Καλά Μαγειρέματα!




524 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page