top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ,ΦΙΝΟΚΙΟ,ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ

Βάλε χρώμα στο φαί σου! Στο καλάθι της άνοιξης βρίσκουμε φρέσκο αρακά, κολοκυθάκια, φινόκιο και φτιάχνουμε την πιο green μακαρονάδα. Με ένα πέστο ρόκας με καρύδι και γραβιέρα Αμφιλοχίας! Λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω και θα λες πέστο κι έγινε!


ΥΛΙΚΑ

( για 4 μερίδες)

1 φινόκιο μεγάλο κομμένο σε λεπτές φέτες

300γρ. αρακά (μπιζέλια)

6 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια λεπτά

500γρ. μακαρόνια / παπαρδέλλες, λινγκουίνι,

1 βάζο πέστο ρόκας

50ml ελαιόλαδο

αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε ένα σχαροτήγανο να κάψει καλά στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Μέσα στο τηγάνι τα αλατοπιπερώνουμε.

_Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε και τα μπιζέλια του φρέσκου αρακά να σωταριστούν.

_Παράλληλα βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε πολύ καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού, στραγγίζουμε το νερό της κατσαρόλας μόλις είναι έτοιμα, αλλά δεν τα ξεπλένουμε.

_Σε ένα μπόλ ρίχνουμε ζεστά τα κολοκυθάκια και τον αρακά, το φινόκιο και ρίχνουμε και το πέστο ρόκας.

_Ρίχνουμε στο ίδιο μπόλ και τα μακαρόνια ζεστά μόλις είναι έτοιμα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

-Σερβίρουμε σε πιάτα με λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω και τριμμένη γραβιέρα εάν θέλουμε!



Καλά Μαγειρέματα!





318 views0 comments
bottom of page