top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Τραγανή πίτα με ταχίνι, σοκολάτα και κουκουνάρι! Της στιγμής πιτούλα, πεντανόστιμη που θα σε ενθουσιάσει και σε περίοδο νηστείας για πρωινό ή και γλυκάκι! Το φύλλο κρούστας τραγανίζει στο ψήσιμο και καραμελώνουν το ταχίνι με το μέλι! Κάθε μπουκιά μαγική!


ΥΛΙΚΑ

Για ταψάκι τετράγωνο 22x22

4 φύλλα κρούστας

200γρ. κουβερτούρα 55%κακάο ψιλοκομμένη με μαχαίρι ( αφήνουμε και λίγα μεγαλύτερα κομμάτια )

250γρ. ταχίνι

3κ.σ. σπορέλαιο

3κ.σ. σουσάμι

3κ.σ. μαυροσούσαμο

3κ.σ. κουκουνάρι

3κ.σ. μέλι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Απλώνουμε ένα φύλλο ανοιχτό, ραντίζουμε με πινέλο λίγο αραβοσιτέλαιο εδώ και εκεί, με ένα κουτάλι εδώ και εκεί βάζουμε και ταχίνι, πασπαλίζουμε και κουβερτούρα παντού, μαζί με μερικά πιο χοντροκομμένα κομμάτια. Σουρώνουμε το φύλλο με τα χέρια από την μία πλευρά προς την άλλη απαλά και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ελαφρά ταψάκι ή σιλικόνης και διπλώνουμε σε διπλή σειρά.

_Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα και γεμίζουμε το ταψάκι.

_Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το σουσάμι και το μαυροσούσαμο και τα κουκουνάρια.

_Περιχύνουμε και με το μέλι παντού και βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για 25' περίπου στους 180C.

_Σερβίρουμε ζεστή!


Καλά Μαγειρέματα!


 

TAHINI CHOCOLATE AND PINE NUTS PIE

INGRESIENTS

For square pan 22x22

4 pastry sheet

200gr. dark chocolate 55% cacao chopped witha knife

250gr. tahini

3 tablespoons corn oil

3 tablespoons sesame

3 tablespoons black sesame

3 tablespoons pine nuts

3 tablespoons honey


DIRECTIONS

_Lie down the first pastry sheet, pour with a brush all over some of the corn oil, with a spoon spread here and ther the tahini, the chopped chocolate all over and then gather into folds the pastry sheet softly. Place it inside the pan that you have oiled a bit or a silicon pan. Fold it in two lines.

_Do the same with the other pastry sheet and full the pan.

_Pour all over the surface the sesame, blacke sesame, pine nuts and the honey.

_Put it in the oven to bake for about 25' until golden and crispy at 180C.

_Serve hot!

Enjoy!



874 views0 comments
bottom of page