top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ,ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ

Updated: Feb 4, 2020

Θέλεις γρήγορο και πεντανόστιμο φαγάκι?! Θα λατρέψεις αυτές τις γεμιστές πιπεριές με τον κιμά που μας περίσσεψε από τη προηγούμενη, γιατί δεν πρέπει να πετάμε ποτέ φαγητό αλλά μας αρέσει να τρώμε νόστιμα! Σε συνδυασμό με το κατίκι μελώνουν στον φούρνο και θα σας εντυπωσιάσει η νοστιμιά τους! Είναι ιδανικές και για ορεκτικό σε ένα τραπέζι καθώς μπορείτε να έχετε μαγειρέψει τον κιμά από την προηγούμενη!

ΥΛΙΚΑ

για 4 άτομα

10-12 πιπεριές κέρατο

200γρ. κατίκι

2κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

κιμάς μαγειρεμένος που περρίσεψε ή για να κάνουμε τον κιμά:

800γρ. κιμά μοσχαρίσιο ελιά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400γρ. ντοματάκια κονκασέ

1κ.σ. πελτέ

5κ.σ. κονιάκ ή κρασί

1 καρότο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

100γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο στον φούρνο στους 100οC για 10' περίπου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από το εσωτερικό τους.

_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά με ένα κουτάλι τον μαγειρεμένο κιμά με το κατίκι και τα κουκουνάρια, γεμίζουμε κάθε πιπεριά με τη γέμιση που ετοιμάσαμε, τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα, τις αλατίζουμε εξωτερικά, τις περιχύνουμε με το βαλσάμικο και ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές.

_Εάν κάνουμε από την αρχή τον κιμά:

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να σωταριστεί για λίγα λεπτά, όταν μαραθεί βάζουμε και τον κιμά και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε πολύ καλά τον κιμά για τουλάχιστον 20' χωρίς να ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κατεβάζει υγρά ο κιμάς και αρχίσει να βράζει, εμείς θέλουμε να σωταριστει καλά γιατί θα δώσει γεύση μετά στη σάλτσα.

_Αφού σωταριστεί καλά ο κιμάς σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί, αφήνουμε 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζουμε και τον πελτέ και τον σωτάρουμε και αυτόν 1-2' και μετά αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και το καρότο, τα ντοματάκια και 1 φλυτζάνι νεράκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει και να μελώσει η σάλτσα και ο κιμάς.

_Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς εάν θέλουμε βάζουμε μέσα και λίγο ψιλοκκομένη φρέσκια ρίγανη ή βασιλικό και λίγο ωμό ελαιόλαδο.


Καλά Μαγειρέματα!



463 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page