top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΑΝΚΕΙΚΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

Τέλεια πανκέικς αφράτα και πεντανόστιμα με κομμάτια σοκολάτας και μύρτιλα! Σερβίρεις με μέλι από πάνω και έχεις το τέλειο πρωινό! Τι καλύτερο να απολαμβάνεις τα Σαββατοκύριακα!

 

ΥΛΙΚΑ

( για 6-7 πανκέικς )

1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.σ. ζάχαρη

1 κούπα κεφίρ

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

1 πρέζα αλάτι

2κ.σ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό και επιπλέον για το τηγάνισμα

50γρ. κουβερτούρα 55%κακάο κομμένη με μαχαίρι σε μικρά κομματάκια

60γρ. μύρτιλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ με αυγοδάρτη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε μέσα και τα κομμάτια σοκολάτας και τα μύρτιλα και αναμιγνύουμε μέσα στο μίγμα με κουτάλι. Το αφήνουμε στην άκρη να σταθεί 30' με 1 ώρα το μίγμα στο ψυγείο.

_Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε από 1 κουταλιά με μια κουτάλα μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε περίπου 3' από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Μόλις έχουν φουσκάλες στην επιφάνεια είναι έτοιμα κάθε φορά να τα αναποδογυρίζουμε.

_Σερβίρουμε ζεστά από πάνω με μέλι ή και τυρί κρέμα ή απλά με λίγη άχνη ζάχαρη.

 

Καλά Μαγειρέματα!




 

BLUEBERRY AND CHOCOLATE CHIP PANCAKES

 

INGREDIENTS

( for 6/7 pancakes )

1 cup flour for all uses

2 tablespoons sugar

1 cup kefir

1 tea spoon baking powder

1 egg

2 tablespoons melted butter and extra for drying

1 pinch of salt

50gr. chocolate cut with a knife in small pieces

60gr. blueberries

 

DIRECTIONS

_In a bowl whisk all ingresdiets well with an egg beater until you have a smooth mixture. Add then the chocolate pieces and blueberries.

_leave the mixture inside the fridge for 30' or 1 hour.

_Then place a non-stick frying pan in meadium heat, add some butter and add spoons of the pancake mixture and fry them for 3' on each side. Every time there's bubbles on the surface they're ready to flip.

_Serve hot with whatever you like on top as honey or cream cheese or even just some icing sugar!

 

Enjoy!



299 views0 comments
bottom of page