top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

Για τα βράδια με κρασάκι τις γιορτές ψάχνουμε νόστιμα μεζεδάκια όπως αυτές οι "μπρουσκέτες" κοτόπουλο με λουκάνικο και λιωμένο μετσοβόνε! Πεντανόστιμες μπουκίτσες!

ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

2 φιλέτα κοτόπουλο

400γρ. λουκάνικο χωριάτικο

150γρ. μετσοβόνε τριμμένο

χυμό από 1 πορτοκάλι

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες πάχους 3εκ.

_Βγάζουμε την μεμβράνη από το λουκάνικο και το περνάμε από το μούλτι να γίνει κιμάς.

_Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις φέτες κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, από πάνω το κιμά από το λουκάνικο, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκάλι, το βαλσάμικο και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180C για περίπου 20'να πάρουν χρώμα.

_Μετά ανοίγουμε τον φούρνο και βάζουμε πάνω από κάθε μπουκιά κοτόπουλο το μετσοβόνε και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί.

_Σερβίρουμε ζεστές!

Καλά Μαγειρέματα!


 

CHICKEN "BRUSCHETTAS" WITH SAUSSAGE AND SMOKED CHEESE

Delicious bites for a festive night with wine!

INGREDIENTS

For 4-6 persons

2 fillets chicken

400gr. saussage

150gr. smoked cheese grated

juice from 1 orange

1 tablespoon balsamic vinegar

salt, pepper

olive oil

DIRECTIONS

_Cut the chicken in slices 3cm. thick.

_Peel the saussage and grate in a food processor the meat from inside.

_Place the chicken slices in a baking tray, salt and pepper, on top of each some of the mince saussage, pour over them the orange juice, the balsamic vinegar and some olive oil adn bake at 180C for about 20'.

_Then open the oven and add the smoked cheese and bake for some more minutes to melt the cheese.

_Serve hot!

Enjoy!




454 views0 comments
bottom of page