top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΟΣΧΑΡΙ ΝΟΥΑ ΜΕ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ «ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ» ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Μοσχάρι νουά με μανιτάρια σωταρισμένα με κρέμα βαλσαμικού λεμόνι και "τηγανιτές" γλυκοπατάτες. Σερβίρεις με σαλάτα μπρόκολο με ραπανάκια και έτοιμο το πιάτο. Πεντανόστιμο και θρεπτικό!

ΥΛΙΚΑ

για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι νουά σε φέτες

λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2κ.σ. βούτυρο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Για τα μανιτάρια:

500γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

5κ.σ. κρέμα βαλσαμικού λεμόνι

3κ.σ. ελαιόλαδο

λίγο φρέσκο θυμάρι

1κ.σ. βούτυρο

Για τις πατάτες:

4 γλυκοπατάτες

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι με 1κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε πολύ καλά το μοσχάρι από όλες τις πλευρές να πάρει καλό χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και μετά το σβήνουμε με το λευκό κρασί,αφήνουμε 1' να το πιεί και σβήνουμε και με το λεμόνι.

_Έπειτα, βάζουμε λίγο λίγο ζεστό νερό και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να σιγοβράζει και μόλις το πίνει προσθέτουμε κι άλλο νερό, έως ότου μαλάκώσει το κρέας.

_Μόλις το κρέας είναι έτοιμο βάζουμε και την άλλη κ.σ. βούτυρο για να δέσει ωραία η σάλτσα.

_Για τα μανιτάρια, βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα μανιτάρια λίγα λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία μέσα στο τηγάνι και αρχίσουν να βράζουν μαζί με το ελαιόλαδο και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο γιατί θα την αφαιρέσουμε μετά, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε πολύ καλά. Στο τέλος τα σβήνουμε με τη κρέμα βαλσαμικού λεμόνι και μετά από 2' βάζουμε και το βούτυρο.

_Για τις πατάτες, αφού τις έχουμε καθαρίσει από τη φλούδα τους κόβουμε σε μπαστουνάκια σαν τις τηγανιτές, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο, βάζουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα να ψηθούν στον φούρνο αέρα-200οC μέχρι να μαλακώσουν μέσα και να τραγανίσουν από έξω.

_Σερβίρουμε με σαλάτα μπρόκολο βραστό και ραπανάκια ωμά, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Ή όποια άλλη σαλάτα θέλετε!

Καλά Μαγειρέματα!



266 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page