top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΗΛΟΠΙΤΑ GALETTE ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΜΥΖΗΘΡΑΣ

Απολαυστική μηλόπιτα και ιδιαίτερη! Galette με κρέμα γλυκιάς μυζήθρας και μήλα που καραμελώνουν στο ψήσιμο με κανέλα και τζίντζερ! Απόλαυση σε κάθε σου μπουκιά! Υπέροχη σαν επιδόρπιο, τέλεια για brunch, θα τους ενθουσιάσει όλους!

 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6-8 άτομα

ΓΙΑ ΤΗΝ GALETTE:

250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

125γρ. βούτυρο

1κ.σ. ζάχαρη

1/4 κούπας νερό κρύο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

200ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά

200γρ. ζαχαρούχο γάλα

9κ.σ. άχνη ζάχαρη

2 κόκκινα μήλα

2 ξινόμηλα

1 κούπα ζάχαρη

1κ.σ. κανέλα

60γρ. βούτυρο

100γρ. τζίντζερ

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Ετοιμάζουμε την ζύμη για την galette, εάν θέλουμε την ετοιμάζουμε και από την προηγούμενη μέρα και την έχουμε έτοιμη στο ψυγείο. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια και αρχίζουμε με τα δάχτυλα να κάνουμε τη ζύμη ψιχουλιαστή. Μετά ρίχνουμε και το νερό λίγο λίγο και πλάθουμε τη ζύμη ελαφρά με με τα χέρια. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε έστω 1 ώρα στο ψυγείο.

_Ετοιμάζουμε στο μεταξύ την κρέμα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τη κρέμα γάλακτος με 2κ.σ. άχνη ζάχαρη με μίξερ σε σαντιγί.

_Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη Μυζήθρα Γλυκιά, τις άλλες 7κ.σ. άχνη ζάχαρη και το ζαχαρούχο. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε κσι την σαντιγί απαλά στο μίγμα με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια ωραία κρέμα. Βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την galette.

_Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες με φλούδα ή χωρίς όπως μας αρέσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη 1 κούπα ζάχαρη με τη κανέλα και το βούτυρο και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τις φέτες μήλων και ανακατεύουμε καλά.

_Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες με πλάστη σε λεπτό φύλλο στρογγυλό. Μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα τη ζύμη σε ταψάκι.

_Γεμίζουμε το κέντρο με τη κρέμα αφήνοντας γύρω γύρω περιθώριο στη ζύμη για να το γυρίσουμε προς τα μέσα στο τέλος.

_Από πάνω από την κρέμα στρώνουμε τις φέτες μήλων που ετοιμάσαμε κάνοντας ένα σαλίγκαρο.

_Καθαρίζουμε το τζίντζερ απο την φλούδα και το τρίβουμε πάνω από τα μήλα με τρίφτη ψιλό, προσέχουμε να ρίξουμε μόνο ότι βρίσκεται από την κάτω πλευρά του τρίφτη γιατί απο πάνω μένουν κλωστές.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να ροδίσει!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!


704 views0 comments
bottom of page