top of page

Μακαρονοσαλάτα με τορτελίνια με τυρί, αρακά, σαλάμι αέρος και κρέμα φέτας

  • Εικόνα συγγραφέα: eatme
    eatme
  • 24 Μαΐ 2024
  • διαβάστηκε 1 λεπτά

Έγινε ενημέρωση: 18 Δεκ 2024

Πεντανόστιμη και εύκολη μακαρονοσαλάτα! Τορτελίνια με τυρί, σαλάμι αέρος, φρέσκος αρακάς, βινεγκρέτ δυόσμου με σκόρδο και απολαυστική κρέμα φέτας! Το τέλειο βραδινό ή και πολύ νόστιμη σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι τώρα που ανοίγει ο καιρός και μαζευόμαστε στα μπαλκόνια!

Υ Λ Ι Κ Α


** για 4 άτομα

*1 πακέτο τορτελίνια με τυρί

*1/2 κούπα φρέσκο αρακά ή κατεψυγμένο βρασμένο για 2’

*150γρ. σαλάμι αέρος


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ:

*150γρ. φέτα

*2κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

*λίγες σταγόνες λεμονιού

*1κ.σ. ελαιόλαδο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΔΥΟΣΜΟΥ:

*1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο

*4κ.σ. χυμό λεμονιού

*1κ.σ. λευκό ξύδι

*1 σκελίδα σκόρδο

*1 πρέζα αλάτι και 1 πιπέρι

*1/4 της κούπας ελαιόλαδο

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού, μετά τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.


2 κόβουμε το σαλάμι αέρος σε μπαστουνάκια.


3 ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ δυόσμου χτυπώντας όλα τα υλικά σε πολυκόφτη.


4 ετοιμάζουμε την κρέμα φέτας χτυπώντας όπλα τα υλικά σε πολυκόφτη.


5 σε ένα μπολ βάζουμε τα βρασμένα τορτελίνια, τον αρακά, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά.


6 προσθέτουμε και τα μπαστουνάκια από το σαλάμι που κόψαμε από πάνω και την κρέμα φέτας σε κουταλιές εδώ και κει.


7 σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο από όπλα τα υλικά!


Καλά Μαγειρέματα!




Comments


bottom of page