top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Τέλεια μακαρονάδα με πέστο βασιλικού με καρύδια και κεφαλογραβιέρα και πεντανόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλο! Νόστιμο πιάτο και χορταστικό για βραδινό ή μεσημεριανό θα γίνει από τις αγαπημένες σου!

ΥΛΙΚΑ

(για 4 άτομα)

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ:

500γρ. κιμά κοτόπουλο

150γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 αυγό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σωταρισμένο

2 πιπεριές πράσινες περασμένες από μούλτι

1/2 κ.γ. κύμινο

ξύσμα από 1 λεμόνι

2κ.σ. ελαιόλαδο

8-9 κ.σ. βρώμη

αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ:

2 κούπες πλατύφυλλο βασιλικό

2/3 κούπας κεφαλογραβιέρα

1/2 κούπα καρύδια

2/3 φλυτζ.τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο

2κ.σ. ξύδι λευκό

1 πακέτο μακαρόνια μπουκατίνι ή λινγκουίνι ή άλλα της αρεσκείας σας

έξτρα κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, κλείνουμε καλά με μεβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να σταθεί το μίγμα.

•για το πέστο χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σταδιακά, χτυπώντας και ξανά ρίχνοντας ελαιόλαδο και ξανά τη διαδικασία έως ότου έχουμε ένα δεμένο σε υφή πέστο.

•εάν είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε και λίγο νεράκι και ξανά χτυπάμε στο μπλέντερ καλά.

•πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 20-30'-αέρα-190C.

•βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις διαδικασίες βρασμού και σε ένα τηγάνι τα ανακατεύουμε με το πέστο καλά και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε και τα κεφτεδάκια να πάρουν γεύση μέσα στο τηγάνι όλα μαζί.

•σερβίρουμε κάθε πιάτο με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα!



Καλά Μαγειρέματα!


 

BUCATINI WITH BASIL PESTO WITH WALNUTS AND KEFALOGRAVIERA WITH DELICIOUS CHICKEN MEATBALLS

Perfect weeknight dinner or lunch with this delicious pesto and the most moist and delicious chicken meatballs you've ever tasted!

INGREDIENTS

For 4-6 persons

For the chicken meatballs:

500gr. ground chicken

150gr. yogurt

1 chopped onion that you already saute

2 green peppers mashed on a food proscesor

1/2 teaspoon cumin

lemon zest from 1 lemon

2 tablespoons extra virgin olive oil

8-9 tablespoons oats

salt, pepper

For the pesto:

2 cups of basil

2/3 a cup of kefalograviera cheese or kefalotyri or parmezan

1/2 a cup walnuts

2/3 a tea cup extra viegin olive oil

2 tablespoons white vinegar

2-3 cloves of garlic

1 packet bucatini pasta

extra cheese for serving

_In a bowl knead all the ingredients by hand for the chicken meatballs, cover them with plastic wrap and leve it inside the refrigerator to rest for 30'.

_In a food proscesor mix all the ingredinets for the pesto by adding the olive oil little by little and keep beating them all for a few minutes, don't smash the walnuts completely.

_Make little balls with the chcken micture and place the chicken meatballs on baking tray with baking paper, brush them with olive oil and bake them at 190C for about 20-30'.

_Boil the pasta according their instructions, drain them from water and put them hot in sauce pan with the pesto to cook 1 minute with a spoon of the water they boiled in, also add the meatballs for another mintute to cook everything together and taste even better.

_Serve hot with extra grated kefalograviera on top and some chopped fresh parsley!


Enjoy!



981 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page