top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ

Updated: Jul 23, 2019

Το Κυριακάτικο φαγητό των παιδικών χρόνων το κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες σε μελωμένη σάλτσα τυλίγεται σε φύλλο κουρού και κάνουμε μια πεντανόστιμη πιτούλα που θα έχει για χρόνια θέση στο τραπέζι σας!

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα κουρού έτοιμα ή κάντε το δικό σας με συνταγή για κουρού φανταστική που θα βρείτε εδώ

1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε μικρά κομμάτια

1,2 κιλό μελιτζάνες

1κ.γ. νοστιμιά Maggi

1 κύβος βοδινού maggi

400γρ. ντομάτες κονκασέ

1κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 ποτήρι κρασί κόκκινο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

200γρ. γραβιέρα τριμμένη

100γρ. τυρί κρέμα

ελαιόλαδο

αλάτι,πιπέρι

_Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και λίγα λίγα τα κομμάτια μοσχάρι να πάρουν χρώμα καλό από όλες τις πλευρές τους, να θωρακιστούν καλά. όσα κομμάτια είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα σε ένα πιάτο δίπλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τα θωρακίσουμε όλα. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι να σωταριστεί για λίγα λεπτά και εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο λάδι. Προσθέτουμε και το μοσχάρι ξανά πίσω στη κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2', τον πελτέ και τον σωτάρουμε 1-2', μετά τις ντομάτες κονκασέ και λίγο νεράκι (1 κονσέρβα από τη ντομάτα νερό) και τον κύβο βοδινού και χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ, εάν φτάνει το μάτι της κουζίνας στο 9 το βάζουμε στο 3, για να σιγοβράσει το κοκκινιστό και να μελώσει και να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειαστεί στο τέλος δοκιμάζουμε και αλάτίζουμε λιγάκι, γιατί ο κύβος είναι αλατισμένος ήδη. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει για να μην πέσει καυτό πάνω στην ζύμη.

_Ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας. Τρυπάμε με ένα πηρούνι τις μελιτζάνες γύρω φύρω πολύ καλά και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα να ψηθούν στον αέρα στους 220οC μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να ζαρώσουν. Έπειτα τις βγάζουμε από τον φούρνο, όσο είναι καυτές τις σκίζουμε τη γλούδα με ένα μαζαίρι και με τη βοήθεια από ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους σε ένα μπολ. Όσο είναι καυτές ακόμη ρίχνουμε το τυρί κρέμα, λίγη από την τριμμένη γραβιέρα, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο τη Νοστιμιά maggi και πατάμε με ένα πηρούνι να ομογενοποιηθούν όλα σε έναν απαλό πουρέ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

_Στρώνουμε σε ένα στρόγγυλο ταψάκι 24εκ. το ένα φύλλο κουρού και αφήνουμε ζύμη απέξω γύρω γύρω για να την τυλίξουμε προς τα μέσα μετά.

_Στρώνουμε κάτω τον πουρέ μελιτζάνας, από πάνω μια στρώση με τη τριμμένη γραβιέρα και από πάνω το κοκκινιστό μοσχάρι.

_Κόβουμε το άλλο φύλλο κουρού σε λωρίδες πάχους 2 δάχτυλα και τα πλέκουμε από πάνω από το κοκκινιστό αφήνοντας κενά.

_Ψήνουμε στους 180οC αέρα για 25'-30' περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη καθώς όλα τα άλλα είναι ήδη μαγειρεμένα.


Καλά Μαγειρέματα!


276 views0 comments
bottom of page