top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πεντανόστιμο και αρωματικό κέικ πορτοκάλι! Έντονα πορτοκαλένιο με ολόκληρο πορτοκάλι, χωρίς αυγά και βούτυρο, χωρίς μίξερ! Ζουμερό και εύκολο θα το φτιάχνεις ξανά και ξανά και θα το λατρέψουν όλοι!

 

ΥΛΙΚΑ

3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

3κ.γ. μπέικιν

1κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική

1 1/2 κούπα ζάχαρη

3/4 κούπας σπορέλαιο

1 1/4 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1/2 κούπα γλυκό κρασί Σάμος

1 πορτοκάλι μεγάλο

1κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή κονιάκ ή λικέρ μαστίχας

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το πορτοκάλι που έχουμε πλύνει πριν ολόκληρο να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Μετά το πολτοποιούμε ολόκληρο σε πολυκόφτη να γίνει πολτός.

_Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το σπορέλαιο.

_Βάζουμε στο μπολ και τη ζάχαρη, το κρασί και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού. Βάζουμε και τον πολτό του πορτοκαλιού που ετοιμάσαμε.

_Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με σύρμα να γίνουν ένας πηκτός χυλός.

_Βάζουμε σε φόρμα μακρόστενη 35x12 λαδωμένη με λίγο σπορέλαιο ή σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 50-55'.

_Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε 5' να σταθεί, ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και όσο είναι ακόμη ζεστό το κέικ αλείφουμε με την μαρμελάδα την επιφάνεια. Εάν θέλουμε στολίζουμε με λίγες φέτες πορτοκαλιών και πασπαλίζουμε λίγη άχνη ζάχαρη.

 

Καλά Μαγειρέματα!




1,402 views0 comments
bottom of page