top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΙΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Updated: Dec 10, 2020

Τέλειο κέικ γεμιστό με μαρμελάδα, για τα πρωινά με τους αγαπημένους σας, σαν κέρασμα καθώς είναι πολύ ζουμερό και νόστιμο σαν γλυκάκι! Εύκολο και με λίγα υλικά θα μπει στο μενού σας με τις επιτυχίες σας! Είναι πολύ ωραία ιδέα και για βασιλόπιτα!

ΥΛΙΚΑ

(για ταψάκι στρόγγυλο με διάμετρο 30-33εκ.)

3 αυγά

2 2/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

3/4 της κούπας γάλα φρέσκο πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 της κούπας βούτυρο

1 1/4 της κούπας ζάχαρη

20γρ. μπέικιν

2 βανίλιες (σκόνη)

λίγο ξύσμα λεμονιού

500γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα από πάνω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν, έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χωρίς να σταματάμε το χτύπημα και μετά εναλλάξ λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το γάλα.

_Βάζουμε σε καλά βουτυρομένο ταψάκι το μίγμα.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40΄ περίπου.

_Μόλις βγει από τον φούρνο το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

_Αφού κρυώσει λιγάκι το κόβουμε στη μέση και αλείφουμε με τη μαρμελάδα και αχνίζουμε και από πάνω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Καλά Μαγειρέματα!


 

SUPER MOIST CAKE STUFFED WITH MARMELADE

Delicious and easy to bake, super moist cake, stuffed with homemade marmelade with whole pieces! Iced on top it is a nice idea for NYE cake!

INGREDIENTS

For a round pan 30-33cm

3 eggs

2 and 2/3 cups plain flour sifted

3/4 a cup full fat milk at room temperature

3/4 a cup butter

1 and 1/4 a cup sugar

20gr. baking powder

2 vanillines(dust)

some lemon zest

500gr. marmelade you like, i used apricot, really good with red fruit too

ice sugar to top after baking


DIRECTIONS

_In a bowl beat with a mixer the butter and sugar to get really fluffy, then add one by one the eggs and keep beating all the time. Then the flour mixed with baking powder one spoon at a time and between the milk until they are both done.

_Add the mixture in well butter pan and bake in well pre-heated oven at 180C for about 40'.

_Take it out of oven when it is ready and while it is still hot spread butter on top.

_Leave it cool a bit and then cut it in half and add the marmelade.

_Finally powder with ice sugar all over the cake!


Enjoy!




4,860 views0 comments
bottom of page