top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Πεντανόστιμη καροτόσουπα με ψητά καρότα, πατάτα και κρεμμύδια, που δίνουν πλούσια γεύση, τραγανά κρουτόν με γραβιέρα για έξτρα νοστιμιά! Υπέροχη σούπα για μεσημεριανό ή βραδινό!

 

ΥΛΙΚΑ

Για 4 μερίδες

6 καρότα μεγάλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια

1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια

5 κούπες ζωμό λαχανικών, διαλύουμε σε ζεστό νερό τον ζωμό

3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή κεφίρ

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

χυμό από 1/2 λεμόνι

λίγο φρέσκο σχοινόπρασο ( προαιρετικό )

λίγο κεφίρ για το σερβίρισμα

ψωμί προζυμένιο κομμένο σε κυβάκια

γραβιέρα

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζουμε τα κομμάτια καρότα, πατάτα, το κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, αλατίζουμε καλά, περιχύνουμε και λίγο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, βάζουμε και λίγο σχοινόπρασο και με τα χέρια ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά. Στρώνουμε καλά στο ταψάκι ένα-ένα τα λαχανικά και ψήνουμε στους 200C μέχρι να μαλακώσουν.

Αφού ψηθούν τα λαχανικά τα βάζουμε ζεστά σε μια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό καυτό και χτυπάμε με ράβδο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε την σούπα να πάρει μια βράση και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος ή το κεφίρ, ανακατεύουμε να βράσει λίγα λεπτά και η σούπα είμαι έτοιμη. Κατεβάζουμε από την φωτιά.Προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι εάν χρειάζεται.

_Για τα κρουτόν βάζουμε κυβάκια μεγάλα από προζυμένιο ψωμί σε ταψάκι με λαδόκολλα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε, ρίχνουμε και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ψήνουμε στον αέρα στους 190C μέχρι να τραγανίσουν. Μετά βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε πάνω από κάθε ψωμάκι τριμμένη γραβιέρα και βάζουμε ξανά στον φούρνο λίγα ακόμη λεπτά να λιώσει το τυρί. Τα βάζουμε ζεστά πάνω από την σερβιρισμένη σούπα.

_Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τη σούπα με λίγο κεφίρ με ένα κουταλάκι, λίγα κρουτόν, ωμό ελαιόλαδο κσι λίγη καπνιστή πάπρικα!

 

Καλά Μαγειρέματα!




248 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page