top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

Updated: Nov 17, 2021

Καρμπονάρα the greek way! Μέσα στην απλότητά της αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα με τον πιο γευστικό τρόπο! Παπαρδέλες, χωριάτικο αυγουλάκι που θα δώσει θεική γεύση, γραβιέρα, σαλάμι αέρος και κουκουνάρι. Τι άλλο να ζητήσεις?! Μια καρμπονάρα με ελληνικά προϊόντα που θα λατρέψεις! Πανεύκολη και πεντανόστιμη, θα μπει στο μενού της εβδομάδας για μεσημεριανό μα και βραδινό, αφού ετοιμάζεται σε 10'.


ΥΛΙΚΑ

( 4 μερίδες )

500γρ. παπαρδέλλες

300γρ. σαλάμι αέρος κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

250γρ. γραβιέρα τριμμένη

100γρ. κουκουνάρι

4 κρόκκους μεγάλους ή 5 μικρότερους, εάν βρείτε χωριάτικα αυγουλάκια η γεύση θα είναι μοναδική,

εάν όχι βιολογικά

αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό που έχει κάψει σε μέτρια φωτιά πολύ καλά ρίχνουμε το κουκουνάρι να καβουρδιστεί μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας με προσοχή με μια ξύλινη κουτάλα να μην μαυρίσει και καεί, γιατί θα πικρίσει.

_Σε άλλο τηγάνι ρίχνουμε το σαλάμι αέρος να σωταριστεί για 3-4' ίσα να ιδρώσει λίγο και να πάρει χρώμα, όχι να ξηρανθεί πολύ.

_Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει με μια μεγάλη χούφτα αλάτι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τις παπαρδέλες και αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού, ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

_Σε ένα βαθύ μπολ έχουμε βάλει τους κρόκκους και τη μισή ποσότητα της τριμμένης γραβιέρας και ανακατεύουμε να αναμιχθούν με ένα πηρούνι και μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε από το νερό, αλλά βάζουμε και λίγο από το νερό που βράσανε στα μακαρόνια να βοηθήσει στη κρέμα που θέλουμε να γίνει και τα ρίχνουμε καυτά μέσα στο μπολ ανακατεύοντας πολύ γρήγορα και καλά για να μην ψηθεί ο κρόκκος, αλλά να δέσει μαζί με το τυρί και να πάνε παντού πάνω στα μακαρόνια σαν κρέμα. Βάζουμε και λίγο από το νερό που βράσανε στα μακαρόνια να βοηθήσει στη κρέμα που θέλουμε να γίνει.

_Ρίχνουμε μέσα στο μπολ και το σαλάμι και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε ελαφρά, γιατί έχουμε βάλει και τη γραβιέρα και ρίχνουμε και πιπέρι κατά βούληση.

_Σερβίρουμε αμέσως ζεστά να μην σταθούν και κρυώσουν, ρίχνοντας πάνω από κάθε πιάτο και την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.



Καλά Μαγειρέματα!





666 views0 comments
bottom of page