top of page
  • Writer's pictureeatme

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ,ΣΑΦΡΑΝ,ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Λαχταριστό μπολ πρωινού με γιαούρτι, ψητά αχλάδια με σαφράν και μέλι και μπουκίτσες σφολιάτας με κανέλα! Πρωινό μα και ελαφρύ απολαυστικό γλυκάκι! Τα σφολιατίνια καραμελώνουν στο ψήσιμο, παντρεύονται με τα γευστικά ψητά αχλάδια και το κρεμώδες και με πλούσια γεύση Prince Έδεσμα με Καλλιέργεια Γιαούρτης Καλογεράκη !


ΥΛΙΚΑ

Για 5-6 άτομα

6 αχλάδια

4-5 ίνες σαφράν

χυμό από 2 πορτοκάλια

χυμό από 1 λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλας

2κ.σ. μέλι

1 φύλλο σφολιάτας

1κ.σ. κανέλα σε σκόνη

1 κούπα ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα τους, κόβουμε κάθετα στη μέση και αφαιρούμε και τα κουκούτσια στο κέντρο. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιών και λεμονιού, με το μέλι και τις ίνες σαφράν σε διάφορα σημεία. Βάζουμε και το ξυλάκι κανέλας μέσα και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Βάζουμε να ψηθούν στους 175C για 40' περίπου, ανοίγουμε μετά και αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, αναποδογυρίζουμε τα αχλάδια και ανακατεύουμε με το ζουμί όλα τα υλικά, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20' περίπου.

_Βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και πάνω βάζουμε το 1/3 της ζάχαρης. Πάνω στη ζάχαρη στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, παγωμένο από το ψυγείο αφού έχει ξεπαγώσει για να μπορούμε να το κόψουμε εύκολα. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ανακατεμένη με την κανέλα και τυλίγουμε σε ρολάκι κατά μήκος. Μετά με πλάστη πατάμε το ρολό και ανοίγουμε ορθογώνιο φύλλο πάχους 1,5εκ. Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ μικρά σε μέγεθος ό,τι σχήμα μας αρέσει ή με ένα σφηνοπότηρο. Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C αέρα για 20'.

_Σερβίρουμε σε μπολάκια το γιαούρτι, από πάνω δυο κομμάτια από τα ψητά αχλάδια, μπουκίτσες σφολιάτας που ψήσαμε, περιχύνουμε λίγο από τη σάλτσα που ψήσαμε τα αχλάδια και σπάμε και λίγη από τη καραμέλα που δημιουργήθηκε από τα σφολιατίνια που ψήσαμε!


Καλά Μαγειρέματα!



219 views0 comments
bottom of page