top of page
  • Writer's pictureeatme

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Ποιος δεν αγαπάει την γαλατόπιτα;! Πεντανόστιμη είναι και αλμυρή όμως η γαλατόπιτα, χωρίς φύλλο, κρεμώδης, με γραβιέρα, κασέρι και κεφαλοτύρι! Κάθε κουταλιά και απόλαυση! Ένα πλούσιο ορεκτικό για τραπέζια γιορτινά και όχι μόνο!

 

ΥΛΙΚΑ

για στρογγυλό ταψάκι 20εκ.

1 λίτρο γάλα πλήρες

5 αυγά

150γρ. γραβιέρα τριμμένη

150γρ. κασέρι τριμμένο

50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

5κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

2κ.σ. κορν φλάουρ

1κ.σ. βούτυρο και επιπλέον για να βουτυρώσουμε το ταψάκι

λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το ταψάκι

αλάτι, πιπέρι


 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 • βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά και κρατάμε μια κούπα στην οποία διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ

• σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μίξερ, σε αυτό το μίγμα ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι και μόλις ζεσταθεί το γάλα λίγο πριν πάει να πάρει βράση, ρίχνουμε και λίγο αλάτι και πιπέ, ρίχνουμε μια μια κουταλιά μέσα στο μπολ με το μίγμα με τα αυγά και χτυπάμε πολύ γρήγορα με μίξερ, συνεχίζουμε έτσι σταδιακά να προσθέτουμε το ζεστό γάλα μέσα χτυπώντας διαρκώς.

• όλο το μίγμα μετά πίσω στη κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει αλλά να είναι κρεμώδης.

• κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα όσο είναι καυτή η κρέμα.

•ρίχνουμε μετά και τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέσα στην κρέμα. • βουτυρώνουμε το ταψάκι καλά και πασπαλίζουμε λίγο σιμιγδάλι για να μην κολλήσει μετά η γαλατόπιτα.

• ρίχνουμε τη κρέμα που ετοιμάσαμε με τα τυριά μέσα στο ταψάκι.

• ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για περίπου 45'.

• όταν βγάλουμε την γαλατόπιτα από τον φούρνο την αφήνουμε μέσα στο ταψάκι να κρυώσει για 1 ώρα και μετά κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε!

 

Καλά Μαγειρέματα!



952 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page