top of page
  • Writer's pictureeatme

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ DULCE DE LECHE

Λαχταριστές αυγόφετες με καραμελωμένο γάλα, δηλαδή dulce de leche που έχει τόσο πλούσια γεύση καραμέλας και τριμμένη σοκολάτα γεμιστή με φράουλα! Τι καλύτερο για το Κυριακάτικο brunch ή τα γιορτινά πρωινά! Μπορείς να βάλεις και ό,τι άλλη σοκολάτα θέλεις, μπανάνες ή τριμμένο μπισκότο!

ΥΛΙΚΑ

Για 4-6 άτομα

6-7 φέτες ψωμί προζυμένιο ή μπριός κομμένο σε φέτες 1,5εκ. πάχος

1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

6 αυγά

ξύσμα από 2 μανταρίνια

1 βανίλια (σκόνη)

1 πρέζα αλάτι

4κ.σ. βούτυρο

καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, dulce de leche

σοκολάτα γεμιστή με φράουλα ή όποια άλλη σοκολάτα σας αρέσει, ακόμη και μαύρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ ανακατεύεις τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια, το ξύσμα, το αλάτι.

_Σε ένα ρηχό μικρό ταψάκι ή πυρέξ βάζεις δυο δυο τις φέτες ψωμί στη σειρά και περιχύνεις με το μίγμα με τα αυγά.

_Αφήνεις 8-10' να μουλιάσουν και γυρνάς από την άλλη πλευρά και αφήνεις άλλα τόσα λεπτά. Το ίδιο κάνεις με όλες τις φέτες ψωμί.

_Βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά που έχει κάψει καλά και ρίχνεις το βούτυρο και λίγες λίγες τις αυγόφετες και αφήνεις 2-3' από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα.

_Σερβίρεις ζεστές με dulce de leche από πάνω και τρίβεις με τον τρίφτη τυριού σοκολάτα! Με γεμιστή σοκολάτα με φράουλα γίνεται θεικό! Προσθέτεις και ολόκληρα κομμάτια πραλίνας!

Καλά Μαγειρέματα!


 

FRENCH TOAST WITH DULCE DE LECHE

Delicious breakfast or holiday brunch! Heavenly topped french toast with dulce de leche and grated chocolate stuffed with strawberry! Add whole praline chocolate pieces for extra pleasure! Who can say no to this?!

INGREDIENTS

For 4-6 persons

6-7 slices bread sourdough or brioche cut in slices 1,5cm. thick

1 1/2 cup heavy cream

6 eggs

zest from 2 mandarines

1 vanilline(dust)

1 pinch of salt

4 tablespoons butter

dulce de leche

choclate stuffed with straberry or any other chocolate you enjoy even dark or praline

DIRECTIONS

_In a bowl whisk the eggs, cream, zest, salt and vanilline.

_Place the bread slices 2 at a time at a shallow pan and pour over them the egg mixture. Leave to soak 8-10' and then turn over for another 8-10'. Do the same for all the bread slices.

_Place a non-stick frying pan on medium heat and then add the butter and two a time soaked bread slices to saute 2-3' from each side.

_Serve hot topped with dulce de leche and grated chocolate stuffed with strawberry on top! Add extra whole chocolate pieces on the side for extra pleasure if you like!

Enjoy!




892 views0 comments
bottom of page