top of page
  • Writer's pictureeatme

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Πεντανόστιμη ανοιξιάτικη κοτόπιτα! Κρεμένια με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές, γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. και σκεπαστή από πάνω με τραγανό φύλλο κρούστας! Τέλεια για ένα τραπέζι σαν ορεκτικό αλλά και για κυρίως ένα βραδάκι! Το φύλλο σούπερ τραγανό, η γραβιέρα πλούσια σε γεύση σε ολόκληρα κομμάτια λιώνει και παντρεύεται τέλεια με το φύλλο, η γέμιση κρεμένια και οι πολύχρωμες πιπεριές δίνουν χρώμα και έξτρα γεύση!


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

700γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος

10 φύλλα κρούστας

1 κίτρινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

2κ.σ. βούτυρο

2κ.σ. ελαιόλαδο

1κ.σ. αλεύρι

1 κούπα ζωμό λαχανικών ζεστό. σε 1 κούπα ζεστό νερό διαλύουμε 1/2 κουτ.του γλυκού ζωμό λαχανικών ζελέ ψυγείου

200ml κρέμα γάλακτος 35%

αλάτι, πιπέρι

λίγο φρέσκο θυμάρι ή λεμονοθύμαρο

2κ.σ. βούτυρο λιωμένο και 2κ.σ. σπορέλαιο για το άλειμα των φύλλων



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες και σε δυνατή φωτιά τα αφήνουμε να σοταριστούν και να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

_Μετά ρίχνουμε μέσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος, βάζουμε και την 1 κουταλιά βούτυρο, το θυμάρι το φρέσκο, αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε όλα μαζί να μαραθούν, μετά σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2' να βράσουν όλα τα υλικά με το κρασί.

_Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι το αλεύρι και την άλλη κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε με κουτάλα διαρκώς να ψηθεί το αλεύρι και να κάνουμε ένα ρου. Ρίχνουμε αμέσως και το ζωμό λαχανικών ζεστό, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά. 1-2' αφήνουμε να βράσει η κρέμα αλλά να μην πήξει. Θέλουμε να έχουμε μια αραιή σάλτσα στο τέλος γιατί θα ψηθεί μετά κιόλας.

_Την αφήνουμε την γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

_Αφού κρυώσει την στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 36x26 ή και στρόγγυλο. Ανάμεσα βάζουμε την γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια εδώ και κει.

_Κάθε φύλλο κρούστας το αλείφουμε με πινέλο σε όλη την επιφάνεια ελαφρά και το σουρώνουμε με τα χέρια σε μια μπάλα όπως και στην φωτό.

_Τοποθετούμε κάθε μπάλα φύλλου πάνω από τη γέμιση στο ταψάκι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

_Ψήνουμε στους 180C μέχρι να χρυσίσουν τα φύλλα κρούστας περίπου 30'-35'.

_Σερβίρουμε αμέσως ζεστή!

Καλά Μαγειρέματα!





350 views0 comments
bottom of page