Το γλυκό αυτό ψωμί κολοκύθας είναι η τέλεια επιλογή για να εμπλουτίσουμε τα πρωινά μας ή το σνακ των παιδιών μας. Πανεύκολο και πεντανόστιμο, δίνει σε όλους την ευκαιρία να το γευθούν με ό,τι τους αρέσει! Αλείφεις κάθε φέτα με ταχίνι, μέλι, μαρμελάδα, πραλίνα, καρύδια ή αμύγδαλα, φέτες μπανάνας ή αχλάδι! Και με ότι άλλο μπορείς να φανταστείς! Και έχεις όλη την εβδομάδα έτοιμο νόστιμο και υγεινό πρωινό! 🎃🎃
ΥΛΙΚΑ
•400γρ. κίτρινη κολοκύθα βρασμένη ή ψητή
•8 κουτ.της σούπας καστανή ζάχαρη
•5 κουτ.της σούπας ταχίνι με γεύση πορτοκάλι
•2 αυγά
•1κουτ.της σούπας κανέλα
•3 κούπες βρώμη
•1/2 μπέικιν
•ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη κολοκύθα να γίνει πουρές.
•σε ένα μπόλ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το πουρέ κολοκύθας με τη ζάχαρη να λιώσει η ζάχαρη καλά.
•έπειτα το ταχίνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, τα αυγά και το ξύσμα.
•ρίχνουμε τη κανέλα.
•τέλος τη βρώμη ανακατεμένη με το μπείκιν, ανακατεύουμε καλά με μολις μαρίς να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
•ρίχνουμε το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε στους 170οC για 30-35' περίπου.
•αφήνουμε λίγο να σταθεί και μετά ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με χοντροσπασμένα καρύδια, ταχίνι ή ότι αλλο της αρεσκείας μας.
Comments