top of page
  • Writer's pictureeatme

GALETTE ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Μια ανοιξιάτικη ανοιχτή πιτούλα με τυρένια γέμιση με Μυζήθρα Γλυκιά Καλογεράκη που δίνει πλούσια γεύση, κολοκύθι και σπαράγγια! Με δική σας σπιτική ζύμη θα ενθουσιαστούν όλοι με τη νοστιμιά της! Έχει σίγουρα μια θέση στα ανοιξιάτικα τραπέζια και φυσικά ταιριάζει ιδανικά και στο Πασχαλινό τραπέζι ως συνοδευτικό!



ΥΛΙΚΑ

Για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη:

250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

125γρ. βούτυρο

80γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση:

3 αυγά

ξύσμα από 1 λεμόνι

1κ.σ. αλάτι

1κ.σ. ελαιόλαδο

1 κολοκύθι

2κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

10 σπαράγγια





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τρίβουμε με τρίφτη το μεγάλο του τυριού το βούτυρο που το έχουμε παγωμένο από το ψυγείο μέσα στο μπολ και ξεκινάμε να τρίβουμε τα δυο υλικά με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε και το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι και ζυμώνουμε σε ζύμη όλα μαζί ελαφρά. Τυλίγουμε με μεμβράνη τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο 30' να ξεκουραστεί.

_Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια, κόβουμε τις άκρες τους, με ένα εργαλείο ξύνουμε ελαφρά τη φλούδα τους, όχι βαθιά, το κοτσάνι τους. Έπειτα τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά και αμέσως μετά τα βάζουμε με τρυπητή κουτάλα μέσα σε μπολ με παγωμένο νερό με παγάκια.

_Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε με το χέρι τη Μυζήθρα, προσθέτουμε και τα αυγά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να ενσωματωθούν και τα αυγά. Προσθέτουμε στη γέμιση και το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο και το κολοκύθι που έχουμε τρίψει στο τρίφτη τυριού το μεγάλο και έχουμε στραγγίξει καλά να βγάλει τα υγρά του. Ανακατεύουμε ελαφρά όλα μαζί στο μπολ.

_Βγάζουμε και τη ζύμη από το ψυγείο, τη τοποθετούμε ανάμεσα από 2 φύλλα λαδόκολλας και με πλάστη ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο πάχους 1 εκ.

_Γεμίζουμε το εσωτερικό του φύλλου με τη γέμιση αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο χωρίς γέμιση. Τυλίγουμε προς τα μέσα τη ζύμη γύρω γύρω να κλείσουμε την galette μας. Βάζουμε και τα σπαράγγια σε διάφορα σημεία, τα κόβουμε και στη μέση αν θέλουμε ή μακρόστενα. Αλείφουμε με λίγο λάδι τα σπαράγγια και τα αλατίζουμε.

_Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τη galette μας στον φούρνο να ψηθεί στους 180C για περίπου 40'.

_Αφήνουμε λίγο να σταθεί και μετά σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή σχοινόπρασσο από πάνω και λίγο ξύσμα λεμονιού.



Καλά Μαγειρέματα!



320 views0 comments
bottom of page