top of page
  • Writer's pictureeatme

Galette ΜΕ ΚΑΝΤΑΙΦΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ

Πεντανόστιμη galette και πολύ ιδιαίτερη! Τραγανό το κανταίφι, με γέμιση κρέμας γραβιέρας και μανιτάρια απολαυστική! Μ ε την Premium Γραβιέρα με ρίγανη γίνεται πλούσια σε γεύση, κρεμώδης και παντρεύεται τέλεια με τη ποικιλία μανιταριών! Το ιδανικό ορεκτικό για γιορτινά τραπέζια, που θέλεις να εντυπωσιάσεις με πιάτα νόστιμα και ιδιαίτερα!


ΥΛΙΚΑ

Για 6-8 άτομα

200γρ. κανταίφι

150γρ. βούτυρο

300γρ. μανιτάρια λευκά και πορτομπέλο

1κ.σ. βούτυρο

2κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

λίγα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

1 φλυτζάνι λευκό κρασί

2κ.σ. βούτυρο

2κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

350ml γάλα πλήρες χλιαρό

1 αυγό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο ολόκληρο γιατί θα το αφαιρέσουμε, τα μανιτάρια λίγα λίγα κομμένα σε λεπτές φέτες και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα καλό χωρίς να ανακατεύουμε συχνά για να μην βγάλουν υγρασία τα μανιτάρια. Τότε αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε 3-4' ακόμη να μαγειρευτούν. Στο τέλος ρίχνουμε και τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το σκόρδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.

_Σε μια λαδόκολλα βάζουμε ένα στρόγγυλο πιάτο 26-28εκ. και με ένα μολύβι σχεδιάζουμε ένα κύκλο με τη βοήθεια του πιάτου. Τη γυρίζουμε ανάποδα τη λαδόκολλα, μέσα σε αυτόν τον κύκλο στρώνουμε τα 2/3 από το κανταίφι αφού το ξάνουμε καλά, τραβάμε με τα χέρια το κανταίφι να ξεχωρίσουν οι κλωστές του έτσι θα γίνει πιο τραγανό. Γύρω γύρω βάζουμε το υπόλοιπο κανταίφι δημιουργώντας ένα στεφάνι. Περιχύνουμε με το βούτυρο λιωμένο χλιαρό με ένα κουτάλι πάνω στο κανταίφι παντού.

_Το ψήνουμε στους 170C για 20' και μετά το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε να ετοιμάσουμε και την γέμιση.

_Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τις 2κ.σ. βούτυρο να λιώσει, μετά βάζουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα διαρκώς να ψηθεί το αλεύρι και να γίνει μια πάστα. Μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση γάλα και γίνει λείο το μίγμα ρίχνουμε και την επόμενη. Ανακατεύουμε διαρκώς για να μην σβολιάσει. Είναι έτοιμη όταν δούμε πως είναι εντελώς λεία και κρεμώδης. Δεν την θέλουμε πολύ σφιχτή, σα μια κρέμα ωραία. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά , ρίχνουμε μέσα τα 180γρ. της γραβιέρας και το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα και έντονα για να μην ψηθεί το αυγό. Βάζουμε και τα σοταρισμένα μανιτάρια μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

_Αφού κρυώσει στρώνουμε τη κρέμα γραβιέρας στο κανταίφι που μισοψήσαμε, τη στρώνουμε καλά στο εσωτερικό της galette που είχαμε δημιουργήσει.

_Ψήνουμε στους 180c για περίπου 20', μετά βγάζουμε από τον φούρνο πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα την επιφάνεια της κρέμας αλλά και το στεφανάκι από κανταίφι και ξανά ψήνουμε άλλα 10' να λιώσει η γραβιέρα!

_Σερβίρουμε ζεστή! Με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης από πάνω!


Καλά Μαγειρέματα!







398 views0 comments
bottom of page