top of page
  • Writer's pictureeatme

CARROT CAKE

Updated: Sep 3, 2023

Τη συνταγή για αυτό το λαχταριστό carrot cake τη θέλετε?! Χρόνια τώρα αυτό το κέικ καρότο,μια συνταγή της μαμάς,μας βγάζει ασπροπρόσωπες γιατί γίνεται πάντα τέλειο! Ζουμερό με υπέροχο γλάσο κρέμας τυριού θα το λατρέψουν όλοι! Φανταστικό για ένα κάλεσμα αντί για γλυκό, για το πρωινό, με τον απογευματινό καφέ, δοκιμάστε το και θα γίνει το αγαπημένο σας!

ΥΛΙΚΑ

( για ταψάκι τετράγωνο 24εκ. ή στρόγγυλη φόρμα 22εκ. )

•2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις •2 κούπες ζάχαρη •1 κγ μπέικιν πάουντερ

•1 κγ σόδα

•1 κγ κανέλα •μια πρέζα αλάτι •3 κούπες καρότα τριμμένα στον τρίφτη στο χέρι και πολύ καλά στυμμένα

(γιατί διαφορετικά θα βγάλουν πολύ υγρασία στο ψήσιμο)

•1 κούπα καλαμποκέλαιο

•4 αυγά

•1 κούπα καρύδια χοντροσπασμένα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

•1 1/2 κούπα τυρί κρέμα

•1/4 κούπας βούτυρο

•1 βανίλια

•1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα 6 πρώτα υλικά, προσθέτουμε τα 3 επόμενα και αφού χτυπηθούν για 2' προσθέτουμε και τα καρύδια.

•Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190οC για 50', για να είναι ζουμερό.

•Για το γλάσο: χτυπάμε όλα τα υλικά με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

•Αφού βγει από τον φούρνο λίγη λεπτά μετά το κέικ το περιχύνουμε με το γλάσο για να πάρει γεύση το κέικ. Αν θέλετε κόβετε στη μέση το κέικ κ προσθέτετε άλλη μια στρώση γλάσου.


Καλά Μαγειρέματα!


 

CARROT CAKE

The most delicious, moist carrot cake you've ever taste! A super easy recipe that will make you bake it every single week!


INGREDIENTS

for a baking pan 24cm. or a round one 22cm.

2 cups of flour for all uses

2 cups of sugar

1 tea spoon cinnamon

1 tea spoon baking soda

1 tea spoon baking powder

a pinch of salt

3 cups of carrots grated with grater and well drained to leave out all their water from the baking

1 cup of corn oil

4 eggs

1 cup of walnuts chopped with a knife

FOR THE CREAM CHEESE GLAZE:

1 and a 1/2 cup of cream cheese

1/4 a cup butter

1 vanilline

1 cup or 1 and a 1/2 icing sugar, depends how sweet you like it


DIRECTIONS

_In a big bowl beat with a mixer the first 6 ingredients, then add the next 3 ingredients and beat for 2΄. Finally add the walnuts and stir with a mariz!

_Place the mixture in a baking pan and bake at 190C for about 50-60 minutes.

_For the glaze beat with a mixer all ingredients until you have a smooth mixture.

_While it is still warm the cake after a few minutes out of the oven add on top the glaze to add flavor to the cake. If it gets cold you want have the same taste!

_If you like add an extra layer of the cream cheese glaze by cutting in half the cake!


Enjoy!





7,309 views0 comments

Comments


bottom of page