Πεντανόστιμο χούμους με πιπεριές Φλωρίνης για πιο πλούσια γεύση να συνοδεύσετε σουβλάκια κοτόπουλο, λαχανικά, μανιτάρια τηγανιά, να αλείψετε σε πίτες ή τηγανόψωμα και ό,τι άλλο σου αρέσει!
ΥΛΙΚΑ
250γρ. ρεβύθια βρασμένα
2 πιπεριές ψητές με λάδι να μαλακώσουν
1κ.γ. κύμινο
1κ.γ. πάπρικα
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα πόσο δυνατό το θέλουμε
χυμό από μισό λεμόνι
1 φλυτζάνι του τσαγιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
5κ.σ. ταχίνι
1κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Χτυπάμε σε ένα πολυκόφτη όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρουμε το χούμους με λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω και μάυρο σουσάμι!
Καλά Μαγειρέματα!
RED PEPPER HUMMUS
Delicious red pepper hummus with sweet peppers from Florina for extra deep flavour to serve with vegetables, chicken souvlaki, sautee mushrooms, to spread on flat bread or anything else you like!
INGREDIENTS
250gr. chickpeas boiled
2 red peppers from Florina or other red peppers roasted with olive oil to get softened
1 or 2 garlic cloves, depends on how strong flavour you want
1 teaspoon cumin
1 teaspoon paprika
juice from half a lemon
1 tea cup extra virgin olive oil
1 teaspoon salt
5 tablespoons tahini
DIRECTIONS
_Blend in a blender all ingedients until you have a smoothie mixture and serve with some raw extra virgin olive oil and black sesame!
Comments