top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ

Έγινε ενημέρωση: 26 Οκτ

Ένα πεντανόστιμο φαγάκι αλλά και τόσο εύκολο για τις Κυριακές που θέλουμε μελωμένα φαγάκια στην γάστρα και δεν θέλουμε να περάσουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα! Χοιρινό με πράσα που σιγοψήνεται και μελώνει στην γάστρα με μπύρα! Τέλειο και για ένα γιορτινό τραπέζι!

 

Υ Λ Ι Κ Α


για 4-6 άτομα


1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομμάτια μεγάλα

1,200γρ. πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

200ml μπύρα

80ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 βάζουμε σε γάστρα (33x24) τα πράσα πλυμμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε καλά, από πάνω βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού, τα αλατοπιπερώνουμε από κάθε πλευρά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο το κρέας και τα πράσα και ρίχνουμε και την μπύρα πάνω σε όλα τα υλικά μέσα στην γάστρα.


2 σκεπάζουμε με το καπάκι την γάστρα και ψήνουμε στον φούρνο-αντιστάσεις-180C μέχρι να μελώσουν τα πράσα και να πάρει χρώμα το κρέας. Στα μισά του ψησίματος ανοίγουμε την γάστρα και αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια χοιρινού να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά, σκεπάζουμε ξανά με το καπάκι την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Θέλουμε να πάρει χρώμα αλλά όχι να στεγνώσει το κρέας!


3 σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε μαζί κάποιο ξυνοτύρι και ψωμί προζυμένιο ή και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι αν θέλουμε!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!





313 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page