top of page
Writer's pictureeatme

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ COLESLAW ΑΠΟ ΦΙΝΟΚΙΟ

Απολαμβάνουμε το πιο δροσερό πιάτο του καλοκαιριού με τσιπούρα, τόσο νόστιμο που θα το απολαμβάνεις ξανά και ξανά!

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αναζητούμε ελαφριά γεύματα, θρεπτικά και νόστιμα αλλά δίχως να περνάμε πολύ χρόνο στην κουζίνα! Μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος σου ετοιμάσαμε ένα πιάτο πλούσιο σε γεύσεις και σούπερ θρεπτικό! Τσιπούρα ψητή με μουστάρδα dijon και τραγανή κρούστα από ψημένα αμύγδαλα και προζυμένιο ψωμί και μια διαφορετική και δροσερή coleslaw από φινόκιο και κίτρινη πιπεριά, κόκκινο κρεμμύδι, με ελαφρύ ντρέσινγκ από γιαούρτι στραγγιστό και κεφίρ! Είναι το ιδανικό ελαφρύ γεύμα, αλλά μπορεί να γίνει και το τέλειο πιάτο που θα σερβίρεις ένα βράδυ στο μπαλκόνι με φίλους! #allazoumesinithies και ετοιμάζουμε νόστιμα και θρεπτικά πιάτα!

 

ΥΛΙΚΑ

Για 2 μερίδες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ:

·       2 τσιπούρες ΑΒ Επιλογής ( εναλλακτικά μπορείς να βάλεις και φιλέτο τσιπούρα που θα βρεις στο ιχθυοπωλείο, τα δύο ισοδυναμούν με μια τσιπούρα )

·       1 φέτα προζυμένιο ψωμί ή άλλο της αρεσκείας μας

·       20 αμύγδαλα ψημένα και ανάλατα 

·       1κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο 

·       3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

·       ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο 

·       2κ.σ. μουστάρδα Dijon 

·       1/3κ.γ. αλάτι

·       1 πρέζα πιπέρι 

ΓΙΑ ΤΗΝ COLESLAW ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ:

·       2 μεγάλα φινόκιο 

·       1/2 κίτρινη πιπεριά 

·       1/2 κόκκινο κρεμμύδι μικρό

·       1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 

·       2κ.σ. κεφίρ 

·       3κ.σ. χυμός λεμονιού

·       1/2κ.σ. μουστάρδα Dijon 

·       ξύσμα από 1/2 λεμόνι 

·       3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 

·       1/2κ.γ. αλάτι 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τσιπούρα:

1 τρίβουμε το ψωμί σε πολυκόφτη και το βάζουμε σε ένα μπολ, έπειτα τα αμύγδαλα τα χοντροτρίβουμε στον πολυκόφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ με το ψωμί και προσθέτουμε τον δυόσμο, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. 

2 φιλετάρουμε τις τσιπούρες, αλείφουμε την πλευρά με το δέρμα με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας σε ταψί με λαδόκολλα με το δέρμα προς τα κάτω, αλείφουμε την μουστάρδα πάνω σε κάθε φιλέτο και μετά το μίγμα ψωμιού που ετοιμάσαμε πατώντας με τα δάχτυλα να κολλήσει πάνω στο ψάρι και ψήνουμε στους 180C για περίπου 15’.

3 στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σαλάτα, κρατάμε τα φύλλα από το φινόκιο στην άκρη, κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με μαχαίρι κάθε φινόκιο και τις βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και την κίτρινη πιπεριά κομμένη και αυτή σε λεπτά μπαστουνάκια. Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κεφίρ, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το ξύσμα και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τα λαχανικά στο μπολ με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.

4 σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από δύο φιλέτα ψαριού ζεστά και σαλάτα αμέσως μόλις έχουμε ρίξει και το ντρέσινγκ και λίγα φύλλα που κρατήσαμε από το φινόκιο και απολαμβάνουμε. 

 

Καλά Μαγειρέματα!



 

128 views0 comments

Comments


bottom of page